fbpx

Ik mag er zijn

boudoir fotoshoot vrouw sensueel

Ik leef met de dag, want het kan zomaar ineens voorbij zijn. Zeker na die dag op 31 juli 2021.  Bij de buren was ik een frietje aan het eten, toen ik het gevoel had dat dat frietje ‘verkeerd’ schoot. Ik liep terug naar huis en belde naar de huisartsenpost. ‘Er zijn nog zeven wachtenden voor u’, toen heb ik maar weer opgehangen. De druk op mijn borst bleef en begon uit te stralen naar mijn linkerarm. Allemaal tekenen die ik niet kon negeren. Mijn man heeft toen 112 gebeld en binnen 5 minuten lag ik aan alle toeters en bellen in de ambulance. Ik weet nog dat het ambulance personeel tegen me zei dat ik een hartinfarct meemaakte. Daarna werd alles rustig, heel rustig….. Volledig in paniek werd ik weer wakker, in de ambulance ben ik even overleden. Gelukkig hebben ze me met een defibrillator en hartmassage weer terug gehaald naar dit leven. Een hele heftige gebeurtenis. Ik besef me nu dat alles echt alles zomaar ineens voorbij kan zijn.

Mijn oude zelf worden, kan en mag niet meer. Mijn hartinfarct was mijn grote wake-up call dat alles anders moet. Ik regel graag alles, je mag me best een controlfreak noemen. Dingen uit handen geven, vind ik lastig. Iets wat ik mag leren. 

Net voor die enorme wake-up call, had ik mijn shoot ingepland. Mijn man wilde ik verrassen met een boudoir shoot voor ons 12,5 jarig huwelijk. Ik haat het echt om op de foto te gaan. Een Boudoirshoot leek me wel heel tof, dus ben ik gaan kijken op internet welke foto’s ik mooi vond en welke fotograaf me aansprak. Je geeft je toch letterlijk bloot en dan is een goed gevoel hebben bij iemand toch wel belangrijk voor mij. Deze shoot deed ik echt voor mijn man, maar toen ik eenmaal in de studio was, merkte ik dat het vooral een cadeau voor mezelf was. 

Preuts ben ik totaal niet en toch was ik super zenuwachtig. Ik denk dat dat komt omdat ik niet tevreden was over mijn lichaam. Echt geweldig hoe jullie aan mij hebben laten zien dat ik mooi ben, gewoon zonder poespas. Ik mag er gewoon zijn, mijn man heeft dat altijd al gezegd. Ik denk dat de meeste mannen hun vrouw geweldig en mooi vinden, alleen kunnen wij vrouwen dat niet altijd zien omdat we soms zo onzeker kunnen zijn. Na mijn hartinfarct besef ik me nog meer dat ik goed ben zoals ik ben, ja ik heb een vetrol, maar ik ben nu meer trots en dankbaar. 

 

boudoir waalwijk fotografie portret
boudoir zwartwit fotografie lingerie zelfliefde
lingerie boudoir fotografie
bedscene boudoir sensueel fotografie
boudoir fotoshoot

Hoe houd je het spannend ?

En daar gaan we weer. Met z’n allen thuis, thuis werken en thuis onderwijs. Niet de meest ideale vorm om je relatie gezellig te houden, als ik voor mezelf mag spreken 🙈. Zolang de kinderen niet aan school hoeven werken, gaat het prima hoor, maar 4 kids die gefrustreerd achter de laptop zitten, doet de sfeer niet echt ten goede. Ook al zitten we veel thuis, de quality time die ik heb met mijn man is schaars. Dit heb ik tijdens de vorige lockdown (die geen week langer had moeten duren😉) ook gemerkt. Hoe kun je je relatie een beetje leuk houden ? Niet alleen tijdens de lockdown maar gewoon altijd….

 

Een paar weken geleden deed ik een shoot (met de zelfontspanner) van Aldo en mij. Ik was na die shoot gewoon weer helemaal in love. Steeds als ik naar die foto’s kijk, krijg ik weer de kriebels. Ik wist natuurlijk al wel hoe empowerend een shoot werkt, alleen had ik dit nog nooit ervaren bij een shoot van samen. Het leukste vind ik dat hij er dus ook zo over denkt. Intieme, liefdevolle foto’s waar je de passie in voelt, zonder dat het ordinair word. Deze foto’s wil je toch boven je bed! Elke keer als je naar deze foto’s kijkt, voel je weer de liefde, hoe belangrijk je voor elkaar bent. 

 

Nu is het fotograferen met een zelfontspanner alles behalve ontspannen, haha. Je hebt niet echt een idee wat je aan het doen bent. Dus al snel had ik een ander couple voor mijn camera. Wauw, wat wij voelden tijdens onze shoot, voelden zij precies zo. Magisch gewoon. Het draait even niet om de kinderen, werk of andere ruis. Dit is een moment van écht samen zijn. De liefde voor elkaar vieren. Als je al jaren bij elkaar bent, kinderen hebt, alle ballen hoog moet houden, dan is dit moment geen luxe maar gewoon nodig. 

 

Ben je nog op zoek naar een waanzinnig kerstcadeau ? Dan is een couple boudoir shoot een schot in de roos, een cadeau voor jullie samen voor altijd. We hebben onwijs mooie cadeaukaarten die we kunnen versturen of die opgehaald kunnen worden. Wedden dat jullie relatie een opkikker krijgt van deze vette ervaring.

 

Bij ons hangen de foto’s inmiddels boven ons bed, zodat we elke dag weer zien en voelen hoe waardevol onze relatie is (al denk ik dat hem na deze lockdown weer even achter het behang kan plakken).

 

 

Liefs Kristel 

Sta jij voor jouw waarde als ondernemer ?

Mensen oordelen snel, zodra ze een foto zien, wordt dat oordeel al gevormd. Het gebeurt onbewust. Als je luxe of klasse uitstraalt denkt ons brein meteen dat zal wel heel goed zijn of als iets er goedkoop uitziet, dan zal het wel niet veel zijn. Hier wordt meteen een waarde aan bepaald, onbewust. 

Veel (vooral) vrouwen en vrouwelijke onderneemsters zie ik struggelen met hun waarde. Jouw eigenwaarde hangt aan samen met het tarief dat je vraagt of de dingen die je koopt. Je trekt nooit meer aan dan je gelooft dat je waard bent. En dat is ook echt zo. Als jij niet gelooft in de waarde die jij te bieden hebt, zijn je tarieven altijd te laag.   

Een onderneming starten is vaak niet zo moeilijk inschrijven bij de kvk en je bent ready to go. Het overtuigd zijn van jezelf,  een goed tarief voor jezelf bepalen en dat uitstralen is vaak veel lastiger. Dan komen er vragen in je naar boven als, kan ik dit wel, wie ben ik om zoveel te vragen, gaan mensen dit wel betalen. Dat stemmetje moet je gaan beheersen en temmen. Jezelf steeds voorzien van positieve energie en geloven in jezelf. Als je dan een goed tarief hebt bepaald, dan is dat dus ook wat je moet gaan uitstralen.

Je klant moet meteen het gevoel krijgen, zij gaat dit voor mij oplossen en dat vind ik haar waard. Dat lukt dus niet met foto’s die jouw waarde niet uitstralen. Als je jezelf goedkoop wegzet zul je niet aantrekken wat je wil. Klanten gaan niet voor je betalen omdat je dat gewoon niet uitstraalt. Je krijgt klanten die altijd zeuren over de prijs, je klant spiegelt jou namelijk. Als jij het jezelf niet eens waard vind, dan vind je klant dat dus ook niet. 

 

 

Als het om tarieven en eigenwaarde gaat, sta ik altijd meteen aan. Vorige week nam ik een dienst af bij een onderneemster, commercieel was een woord waar ze allergisch voor was. Zij wilde niet commercieel zijn en wil voor iedereen betaalbaar zijn. Bij mij gaan dan alle alarmbellen af. Hier ligt een stukje eigenwaarde aan ten onder. We raakten aan de praat en inderdaad uiteindelijk was een te lage eigenwaarde het probleem. Voor iedereen betaalbaar willen zijn is iets wat je jezelf wijs maakt. Als mensen jouw waarde niet zien, dan komen ze toch niet, hoe goedkoop je ook bent. 

Ga altijd staan voor de waarde die jij te bieden hebt. Dat is altijd meer dan je zelf denkt! Dus als je gaat investeren in fotografie voor je brand zorg er dan voor dat iemand die jou fotografeert jouw waarde ziet en ook kan vangen. Ten eerste ga je groeien door deze foto’s, je gaat namelijk zien wat je waarde is. Je ziet waar jij naar toe wil groeien of waar je graag wil zijn. En ten tweede straal je de waarde uit die jij ook waard bent! Misschien voel je het nog niet altijd zo, deze foto’s laten zien dat je daar wel in mag geloven. Hierdoor wordt het vele malen makkelijker om deze foto’s te gaan delen omdat je zo gelukkig word van deze beelden. Die foto’s maken voor je branding is dus veel meer dan gewoon even wat leuke foto’s maken voor je Instagram of website. Het is niet alleen content, er zit een verhaal, visie, missie en waarde achter.

Een aantal weken geleden kreeg ik een aanvraag voor een branding shoot. Ik weet het, ik ben niet goedkoop en daar ben ik trots op, ik sta voor de waarde die ik lever. Ik nam een kijkje op haar website, geen geweldige foto’s, beetje amateuristisch en dus geen professionele uitstraling. Daar viel veel winst voor haar te behalen. Uiteindelijk was ik voor haar te duur, helemaal prima! (Ik geloof niet in concurrentie, er is genoeg voor iedereen) Kort daarna nam ik weer een kijkje op haar website, ze had nieuwe foto’s, jammer genoeg niet heel veel beter dan haar vorige foto’s. Nog steeds ontbrak het aan waarde. Het leken iPhone foto’s, terwijl ik wist dat ze een ‘fotograaf’ had ingehuurd. Komt ze nu beter en professioneler over ? Laat ze haar waarde zien, nee! Dus je hebt een goedkopere fotograaf geregeld, geld uitgegeven en bent niets verder gekomen. Dat vind ik zo’n zonde. Ik wil niet zeggen dat een goedkope fotograaf altijd slecht werk levert, maar die fotograaf gelooft ook niet in haar waarde. Hoe kan diegene dan jouw waarde vastleggen ? 

Voordat je je gaat verdiepen in fotografie voor je business bedenk dan wat je wil, hoe je wil overkomen en welke waarde jij te bieden hebt. Om dat vervolgens om te zetten in waardevolle beelden die iets toevoegen. Ga op zoek naar een fotograaf waar jij die verbinding mee hebt en die jou kan helpen met de juiste beelden. Dus ga niet voor de goedkoopste, maar voor diegene die jou het beste kan helpen en waar je de klik mee voelt. Bedenk wat deze shoot jou kan opleveren in plaats van wat het je kost. Als jij groeit als persoon, groei ook je business, zo simpel is het. Geloof in jezelf, nee, ben overtuigd van jezelf. Dan straal je uit wat jij te bieden hebt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onderneemsters, maar voor iedereen. Geloof in jezelf! Daar ga je door groeien ♡

Ben je benieuwd of het klikt met jouw fotografe ? Bel me dan even op +31630386112

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

Ik op een datingsite ?

Ik op een datingsite?

Het was lente 2009, eindelijk had ik alles op weer op de rit. Een eigen huisje samen met de kinderen. Na de scheiding waren er behoorlijk wat dingen die geregeld moesten worden. Misschien heel gek om dit dit zeggen, maar ik wist dat deze man niet voor altijd voor mij zou zijn. Wij zijn elkaars tegenpolen en soms kan dat goed werken, maar voor ons niet. Na een relatie van 7 jaar en 3 mooie kinderen rijker was de koek op.

 

Wanhopig

Toen ik net gescheiden was, zat ik elke avond alleen op de bank. Zelfontwikkeling had ik toen nog niet van gehoord en ik voelde me best vaak eenzaam. Ik had al vaker datingsites voorbij zien komen, ik zag mezelf daar nou niet echt tussen staan. Een jonge vrouw van 29 met 3 kinderen die nooit meer wilde trouwen en al helemaal geen kinderen meer wilde. Ik weet niet, internet daten was in mijn ogen suf. Alleen mensen die hopeloos op zoek waren naar de liefde, hadden zo’n profiel. En zo wanhopig was ik zeker nog niet. Het voelde voor mij misschien wel als falen. Dat je die leuke man niet meer in de kroeg tegenkomt of in de supermarkt. Dat vind ik zo romantisch. Alhoewel, mijn opa en oma hebben elkaar ook leren kennen via een contactadvertentie in de krant, zij waren hun tijd ver vooruit. Iemand had voor mijn opa een advertentie gemaakt en mijn oma reageerde hier op. Tot op hun allerlaatste dag samen waren zij smoorverliefd. Inmiddels is mijn opa alweer zo’n 21 jaar geleden overleden. Hun mooie liefdesverhaal is me vaak verteld.

Op een avond verveelde ik me zo, dat ik uit nieuwsgierigheid toch maar een account aanmaakte. Mijn kinderen waren toen, 6, 3 en 2 en lagen om 7 uur op bed, toen had ik nog de avonden voor mezelf en kon ik wel wat afleiding gebruiken. Nu zou ik het heerlijk vinden om een avondje alleen op de bank te zitten, maar dat geheel terzijde….
Ik had wat profielfoto’s van mezelf gemaakt in de studio en deze erop geplaatst. Alles ingevuld zoals naam, welke kleur haar, kleur ogen, kinderwens : NEE, mailadres, hobby’s, werk… Ondertussen belde ik met een vriendin om te zeggen dat ik toch een account had aangemaakt. Klapte mijn laptop dicht en was gezellig aan het kletsen. Een half uur later was ik toch wel nieuwsgierig of ik een berichtje had gehad. Ik deed mijn laptop open…….. en had 221 berichtjes 😱. Oké dan…. Ik was verbaasd dat ik zoveel aandacht kreeg. Ik had meerdere profielfoto’s op mijn account geplaatst, tja ik was toen natuurlijk al fotograaf.

Dates

Heel veel mannen vielen meteen af, te oud, te jong, totaal niet mijn type, dit kon ik natuurlijk allemaal zien vanaf die profielfoto die zij gebruikte, haha. Juist bij datingsites word je beoordeeld op je foto. Met meerdere mannen heb ik gebeld en met sommige afgesproken. Zoals die ene keer met Ted, ik was die avond niet lekker. Hij besloot toen naar mijn huis te komen (what was i thinking). Maar goed ik had met mijn buurman afgesproken dat als hij me zou horen gillen of ik zou tegen de muur bonken dat hij me moest komen redden. De bel ging, ik deed de deur open en het eerste wat hij zei : ‘zo, jij bent lekker’. Ahum, ook hallo. Hij had een soort van vitamine pakketje voor me gemaakt, verse jus en fruit. Binnen 10 minuten lag hij bovenop me in de bank. Die liet er duidelijk geen gras over groeien, hij wilde uiteindelijk niet echt naar huis. Gelukkig kreeg hem toch het huis uitgezet. Dat was een heftige eerste date, Ted werd hem niet! De dag erna deed hij nog een poging om af te spreken, helaas voor mij was het een duidelijke nee. Een paar dagen later had ik nog een date, ik kan zijn naam niet meer herinneren. Dit keer ook bij mij thuis, mijn kinderen lagen boven gewoon te slapen dus ik kon niet echt weg in de avonden. Hij kwam binnen en vroeg of hij z’n schoenen uit mocht doen. Ik keek naar zijn bordeaux rode instappers en zijn witte sportsokken. Nu zou ik daar misschien meer van gecharmeerd zijn dan toen. Ken je dat grote rode kruis van die talentenshow, dat grote rode kruis verscheen meteen toen ik zijn schoenen en sokken zag. Niet meer goed gekomen! Deze date was wel een stuk relaxter en we hebben alleen wat gekletst, toen heb ik hem buiten gezet en nooit meer gezien of gehoord. 

 

Een paar weken later, ontving ik een berichtje van ‘sporty’…. hij werd steeds naar mijn profiel gelokt door mijn foto’s.  Ik werd trouwens niet echt naar zijn foto’s getrokken, dat was gewoon een vakantiefoto met een kind in z’n nek. We raakten aan de praat en steeds als ik iets typte, typte hij precies hetzelfde… dat was zo bijzonder. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik vroeg zijn telefoonnummer en belde hem, terwijl de telefoon overging, typte hij, het zou wel heel flauw zijn als ik nu niet zou opnemen hé…. Gelukkig nam hij uiteindelijk wel op, uren hebben we gekletst. Ook zat ik steeds vaker achter mijn laptop om te msn-en. Als ik zag dat hij weer online was, voelde ik een warme golf door mijn buik. 

Op een donderdagavond ging ik met een vriendin naar Tilburg, een concert van Boris. Na dat concert zouden we elkaar voor het eerst gaan zien. Jeetje wat was ik zenuwachtig. Marieke en ik zaten al aan een tafeltje toen hij binnen kwam lopen. Mijn hart ging zo tekeer. Zo gek om iemand dan in het echt te zien, terwijl we daarvoor alleen berichtjes stuurden of belden. Dit was de allereerste date die niet in mijn eigen huis was en dit beviel veel beter. Aan het einde van de avond, liep hij mee naar de auto op het dek van de parkeergarage gaf hij me een kus. Kort daarna hebben we allebei ons account op relatie planet opgezegd. Inmiddels hebben we samen twee kinderen gekregen (waarvan eentje doodgeboren is) I know, dat was ik nooit meer van plan, liefde doet gekke dingen met je. Trouwen? Nee daar doe ik echt niet meer aan. We zijn nog steeds gelukkig samen met al onze 6 kinderen. Ik ben zo blij dat ik op die avond in 2009 een account had aangemaakt op relatie planet   

 

Zo ben ik er achter gekomen hoe belangrijk een profielfoto is, of dat nu voor zakelijk gebruik is of voor je dating avontuur. Een goede foto trekt enorm de aandacht en kan je zelfs de liefde van je leven brengen. Kun jij mooie foto’s gebruiken voor Tinder of een datingsite? Klik dan hier voor meer info.

 

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

 

Te vaak krijg ik te horen dat iemand zich niet fotogeniek vind. En hierdoor stellen ze het maken van de profielfoto uit of (erger nog) zoeken ze een vakantie foto uit die ze inzetten als profielfoto. Een goede profielfoto laat zien wij jij bent en wat jij te bieden hebt. Dit is de eerste indruk die je iemand geeft online. Hoe zorg je er nu voor dat deze eerste indruk, spot on is ?

 

Stap 1:  Zoek een fotograaf die bij je past. 

Die begrijpt wat jij wil en met je meedenkt. Waar je je bij op je gemak voelt. Er is niets zo erg als een fotograaf geen aanwijzingen geeft en je een beetje aan je lot overlaat. Zo voel je je ongemakkelijk en dat zie je weer terug in de foto’s. De klik die je hebt met de fotograaf hebt, zorgt ervoor dat jij fotogeniek bent. Jij denkt misschien dat je niet fotogeniek bent, maar dit ligt toch echt bij diegene die jou fotografeert. Door de juiste aanwijzingen te geven en naar jou te luisteren en te kijken, voelt deze fotograaf aan hoe zij of hij jou het beste kan fotograferen. Vaak zeggen mensen tegen me, als de foto’s spontaan gemaakt zijn, zonder dat ik het doorheb, dan zijn ze meestal wel leuk. Maar als ik moet poseren wordt het niks. Toch is dat iets wat jij jezelf hebt wijs gemaakt. Als ik ze na dit statement fotografeer, zien ze dat het ook anders kan. De connectie/klik is de belangrijkste stap voor die geweldige profielfoto!

 

Stap 2 : Haar

Als je haar maar goed zit, dat geldt natuurlijk ook voor je profielfoto. Mocht je je haar regelmatig kleuren, zorg er dan voor op de dag van de shoot dat je geen uitgroei hebt. Het haar valt zo’n twee weken na je knipbeurt op z’n mooist. Dus ga niet de dag voor de shoot naar de kapper om je coupe te laten knippen, als het kapsel net iets anders uitvalt, heb je geen mogelijkheid meer om de shoot te verzetten. Dus beter ga je 2 weken voor jouw shoot naar de kapper.

Stap 3 : Styling

Wat neem je mee naar de shoot qua outfits ? Overleg vooraf met de fotograaf wat je het beste mee kunt nemen. De meeste zullen een overzicht hebben welke kleding het goed doet op de foto. Tijdens onze zakelijke profielfotoshoots zorgen wij ervoor dat er een styliste aanwezig is, zij zal je helpen tijdens het stylen van jouw outfits. Vooraf ontvang je een filmpje van wat je het beste mee kunt nemen naar de shoot. Je kunt ook een kijkje nemen op interest en bekijken welke foto’s je gaaf vind, kijk dan ook even naar de kleding die zij dragen. Zo kun je zelf ook wat ideetjes opdoen voor jouw shoot.

 

Stap 4 : Make-up

De make-up die je dagelijks draagt is vaak anders dan de make-up die gebruikt wordt tijdens de fotoshoot. Daarom adviseer ik je om een visagiste in te huren voor een shoot. De visagiste weet precies wat mooi overkomt op de foto. Als je voor een shoot een visagiste je make-up laat verzorgen, voel je je al iets relaxter. Het is een verwen momentje voor jezelf. Je ziet in de spiegel hoe je mooie kanten nog meer geaccentueerd worden. Ook ben je dan helemaal foto proof, dat wil zeggen dat jouw make-up nu perfect is aangepast op de belichting tijdens de shoot. Tijdens onze shoots is visagie en haarstyling altijd inbegrepen, omdat wij het belangrijk vinden dat jij relaxed de shoot in gaat en er top uitziet!

 

Stap 5 : Nagels

Draag je normaal nagellak, dan zou ik dat tijdens de shoot ook doen. Zorg ervoor dat deze nagellak er netjes opzit en er niet half afgebladderd is. Je zou kunnen kiezen voor een opvallende of juist minder opvallende kleur. Dat ligt helemaal aan jou, wat jij mooi vind.

 

Stap 6 : Relax

Stress niet de avond voor de shoot. Zorg dat je goed slaapt en laat alle spanningen los. Het is niet nodig om gespannen te zijn. Als je al deze bovenstaande stappen hebt opgevolgd, dan kan het niet anders dan dat jouw foto’s waanzinnig zullen zijn. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de shoot is relax en glimlach. Die positieve energie wil je graag vangen op beeld.

 

 

Op vrijdag 12 juni is er in de studio weer een zakelijke profielfotoshoot. De visagie/haarstyling, fotoshoot en kledingstyling zal door ons helemaal verzorgd zijn. Klik hier voor meer informatie

Ben je benieuwd of het klikt met jouw fotograaf ? Bel me dan even op +31630386112

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

Beschadigd…

Als fotografe weet ik wat voor verantwoordelijkheid ik heb. Met die camera in handen heb ik zo’n krachtige tool vast. Er hoeft maar één niet flatterende foto bij te zitten en iemands zelfbeeld kan volledig onderuit gehaald worden. De meeste vrouwen die bij mij komen hebben een verhaal, ze hebben iets meegemaakt waardoor ze nu voor zichzelf kiezen. Dat kan een scheiding zijn, een burn-out of ziekte. Maar ook pubers die een zelfvertrouwenboost kunnen gebruiken. En wees eens eerlijk deze boost kunnen we allemaal gebruiken. Die innerlijke criticus heeft altijd wel wat te zeiken.
Ik weet dat ik in staat ben om jouw zelfbeeld te transformeren in zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als iemand al eerder gefotografeerd is en deze ervaring niet heeft meegekregen of dat er onflatterende of lelijke foto’s bijzaten of dat ze zich ongemakkelijk voelde, dan is iemand beschadigd. Gaat ze liever nooit meer op de foto, twijfelt ze aan zichzelf en natuurlijk nooit aan de fotograaf. Dat is dus de power die je als fotograaf hebt. Als iemand beschadigd is, dan is het moeilijker om het vertrouwen te winnen.

Bij elke shoot ben ik me bewust van deze kracht. Iedereen die voor mijn camera staat, voelt zich kwetsbaar. Logisch, dit is niet iets wat je elke dag doet en je geeft jezelf bloot. Ik hoor je verhaal en voel je emoties. Dan komt mijn enthousiasme om de hoek kijken, haha. Ik kan zo gelukkig worden als ik jou zie groeien, dat je je muur laten zakken en volledig op mij vertrouwt. De geweldig mooie foto’s die op mijn camera verschijnen en de vrijheid waarmee jij je beweegt. Als fotografe wil ik je meenemen in wat ík zie en voel. Zodat je na de shoot jezelf anders gaat zien. Dat die innerlijke criticus eindelijk even stil is en je vrouwelijke mooie stem de overhand heeft.

Als fotografe is het zo belangrijk om altijd aan mezelf te blijven werken zowel aan mijn fotografie skills als aan mijn emotionele intelligentie. Ik ben me er bewust van dat ik met deze shoots, levens kan veranderen ♡

Hectiek in huis

Sssssssstttttt…… ‘Ga nu naar boven’ roep ik lichtelijk geïrriteerd. ‘Als ik klaar ben kun je weer naar beneden komen’. Vandaag had ik mijn laatste online reveal, dat wil zeggen dat er even geen nieuwe shoots gepland zijn, logisch natuurlijk. Ik wil niemand in gevaar brengen en al helemaal mijn zwangere visagiste niet. Niet dat ik iets onder de leden heb, tenminste dat denk ik dan hé. Want op dit moment is niets zeker. 

 

Afgelopen week is mijn macbook pro ermee opgehouden, geen beeld meer en dat is toch lastig foto’s bewerken om niet te zeggen niet te doen. Gelukkig bied mijn iMac uitkomst en kan ik vanuit thuis toch gewoon werken. Mezelf verplaatsen met deze iMac verloopt iets minder soepel. Vandaar dat het hele gezin naar boven verplaatst moet worden. Nou ja, de jongste ging douchen en de andere 2 pubers hadden mijn camera gevonden. Ze wilde elkaar fotograferen. ‘Natuurlijk mag dat, maar dan wel buiten’ zo probeer ik de rust enigszins te bewaren in de woonkamer.  Kortom voordat ik goed en wel klaar zat voor mijn online reveal was er al wat strijd geweest. Ik weet niet hoe jullie nu werken, maar ik merk dat het de nodige irritaties met zich meebrengt. Waar ik eerst nog wel wat tijd had voor mezelf, voel ik mezelf soms echt opgesloten. 

 

Gelukkig zie ik aan de andere kant van mijn scherm een vrouw met dezelfde uitdaging. Ook haar kind dartelt om haar heen. Dan voel ik me tenminste niet bezwaard als van achter mij flink gelach te horen is van mijn pubers die aan het shooten zijn. Ik zet haar slideshow aan, haar foto’s verschijnen één voor één op het scherm en ik zie dat die foto’s haar raken. 

 

Vanuit de badkamer hoor ik mijn jongste schreeuwen, shampoo in z’n ogen (hoor ik achteraf). Wat zal ze wel niet denken van alle hectiek hier…. Ondertussen probeer ik mijn focus te houden op de mooie vrouw voor me. Samen met haar loop ik al haar foto’s door. En weer ben ik afgeleid, de twee die aan het fotograferen zijn, komen met een vraag hoe ze de camera van het statief afkrijgen. Tussen de bedrijvigheden door, schroef ik de camera van het statief af en kan weer verder met foto’s laten zien.

 

De keuze blijkt voor haar lastiger dan gedacht. Waar ze eerst misschien bang was voor geen enkele mooie foto van haar, moet ze nu een keuze maken uit teveel geweldige foto’s. Haar man komt ook even meekijken, samen met haar dochter. Intussen maakt mijn zoon ook nog even een foto van mij terwijl ik middenin deze reveal zit. Ben ik weer afgeleid…. Wat een uitdaging om met z’n allen thuis te zijn en toch te blijven werken. Het is wel onwijs fijn dat we nog een luikje hebben naar de buitenwereld via internet. Het was alsof we vanmorgen toch even bij elkaar zaten, gezellig kletsen en even iemand anders zien dan alleen mijn eigen gezin. 

 

Het allerbelangrijkste is dat we gezond zijn en blijven en daar blijf ik graag voor thuis. Stay safe 

Deze foto is gemaakt door mijn zoon Duuk tijdens de online reveal.

Boven de 40 & prachtig

Vrouwen boven de veertig vind ik zo geweldig. Of ze nu 40, 50, 70 of 100 zijn. Met al hun levenservaring worden ze steeds mooier. Volgens de maatschappij waar wij nu in leven ben je boven de 40 oud en soms zelfs al afgeschreven. Het wordt lastiger om een baan te vinden (of om hem te houden). Jong, mooi en strak is de trend. Guess what, niemand blijft zo….

We worden allemaal ouder, maar dat betekent niet dat je niet meer jezelf moet verstoppen. Jij bent het waard om gezien en gehoord te worden. Jij bent prachtig zoals je bent ongeacht je leeftijd.

Daarom wil ik een tegen geluid geven tegen de maatschappij. Wil ik laten zien hoe mooi vrouwen boven de veertig zijn. Je hebt zoveel ervaring als je boven de veertig bent en je hebt zoveel te vertellen. Jij mag jezelf laten zien.

Wat ik wil doen is een hele gave (magazine stijl) fotoshoot met je doen. Deze foto’s en jouw verhaal wil ik gaan delen zodat we samen de maatschappij laten zien hoe waardevol wij vrouwen boven de 40 zijn. Oh yes, doe je mee ?

 

Deze prachtige vrouw is 53!

Drie weken na de shoot veranderde alles

Drie weken na haar boudoir shoot, stond haar wereld op z’n kop. In juli was Marieke 40 geworden, stond ze vol in het leven na een pittige periode. Het was tijd voor haar, de connectie met zichzelf weer aangaan en je weer op en top vrouw te voelen. Dat effect had deze shoot op haar, toen in augustus. Niet wetende dat drie weken na die fijne en vrije shoot een flinke donkere wolk boven haar hing. 

Ze kreeg de diagnose borstkanker. Bizar! Net 40 en dan deze diagnose krijgen. Al snel belandt ze in een achtbaan van onderzoeken, echo’s, puncties, operatie en bestralingen. Tijd voor haarzelf is er nauwelijks. Op de automatische piloot gaat ze door. Een krachtige vrouw die ondergaat wat er van haar gevraagd word. Ze heeft geen keuze.

De foto’s van de boudoir shoot krijgen ineens een hele andere waarde. Toen op die foto’s was haar leven en lijf nog gewoon. Nu heeft ze een litteken van binnen en van buiten. Dit hoort nu bij haar en ook dat wilde ze vastleggen. 

De behandelingen zijn klaar, ze is genezen en moet nu weer vertrouwen krijgen in haar lichaam. Dat heeft tijd nodig. Ook moet ze wennen aan haar beschadigde lichaam. De littekens herinneren haar aan een heftige periode die ze gelukkig goed doorstaan heeft. Ze beseft zich hoe fragiel het leven is. 

De foto’s die we maakten na haar ziekenhuis avontuur stralen zoveel kracht uit. De blik in haar ogen is sterk. De foto met haar litteken is kwetsbaar. ‘Een ander zal het litteken wellicht niet eens zien, maar voor mij is dat nog een stukje wat een plekje moet geven.’

In het interview zie je haar stralen bij het zien vanhaar favoriete fotoen vertelt ze wat die periode met haar heeft gedaan.

 

X

 

Kristel

Deze foto’s zijn van de laatste shoot.

Onderstaande foto’s zijn van haar eerste shoot.

Het verhaal achter de foto met Maud

Laatst ontving ik een berichtje via instagram van Maud : ‘Oeh een foto voor Valentijnsdag, dat zou super vet zijn.’ Dit betekende haar vijfde shoot in 2,5 jaar tijd. 

De eerste keer dat Maud tegenover me zat tijdens het bespreken van haar allereerste shoot, was ze onzichtbaar. Te lang had ze zich aangepast aan alles en iedereen. De connectie met zichzelf was ze kwijt (of misschien had ze die nog nooit gevoeld). Het werd tijd om haar zelf aan te kijken en te zien wie ze nu eigenlijk is. 

Stukje bij beetje zag ik haar ontdooien en accepteren. Hoe (onrealistisch) kritisch ze toen nog op zichzelf was. Na het zien van de foto’s is er een knop bij haar omgegaan. Ik zag haar van pop naar vlinder gaan binnen die eerste shoot. Daarna kwam ze nog voor een tweede, derde, vierde en laatst voor haar vijfde shoot. Elke shoot bracht haar een stukje dichter bij haarzelf. 

De studio voelt als thuiskomen, hier voelt ze zich gehoord en gezien. De vijfde shoot was er eentje waarbij ze zich volledig bloot gaf. Ondanks haar ervaring, was deze shoot toch weer anders dan die andere. Volledig bloot betekent dat je je nergens achter kunt verschuilen. Waar ik nog het meest trots op ben is dat Maud nu met veel meer liefde naar zichzelf kan kijken, dat is zo veranderd ten opzichte van de eerste shoot. 

Zo dankbaar voor deze ontzettend mooie en zelfverzekerde vrouw, die ik heb zien groeien en open bloeien tot wie ze nu is.

 

X

ps. Ik zou het filmpje hierboven zeker even kijken.

Hi, mooie jij

Mijn naam is Kristel van Herpt en ik fotografeer de moderne vrouw en man. Bijna mijn hele garderobe staat uit zwart en panterprint. Ik combineer alles met elkaar, ook al is het geen match…  Ik zie altijd het mooie in mensen, ook als zij dit zelf (nog) niet zien. Kijk vooral rond op mijn website. Staan er foto’s tussen die jij ook graag van jezelf zou willen ? Mail het me. Je gaat versteld staan van jezelf, wohooooooo…. 

Ik mag er zijn

Ik leef met de dag, want het kan zomaar ineens voorbij zijn. Zeker na die dag op 31 juli 2021.  Bij de buren was ik een frietje aan het eten, toen ik het gevoel had dat dat frietje ‘verkeerd’ schoot. Ik liep terug naar huis en belde naar de huisartsenpost. ‘Er zijn...

Lees meer

Hoe houd je het spannend ?

En daar gaan we weer. Met z’n allen thuis, thuis werken en thuis onderwijs. Niet de meest ideale vorm om je relatie gezellig te houden, als ik voor mezelf mag spreken 🙈. Zolang de kinderen niet aan school hoeven werken, gaat het prima hoor, maar 4 kids die...

Lees meer

Sta jij voor jouw waarde als ondernemer ?

Mensen oordelen snel, zodra ze een foto zien, wordt dat oordeel al gevormd. Het gebeurt onbewust. Als je luxe of klasse uitstraalt denkt ons brein meteen dat zal wel heel goed zijn of als iets er goedkoop uitziet, dan zal het wel niet veel zijn. Hier wordt meteen een...

Lees meer

Ik op een datingsite ?

Ik op een datingsite? Het was lente 2009, eindelijk had ik alles op weer op de rit. Een eigen huisje samen met de kinderen. Na de scheiding waren er behoorlijk wat dingen die geregeld moesten worden. Misschien heel gek om dit dit zeggen, maar ik wist dat deze man niet...

Lees meer

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto   Te vaak krijg ik te horen dat iemand zich niet fotogeniek vind. En hierdoor stellen ze het maken van de profielfoto uit of (erger nog) zoeken ze een vakantie foto uit die ze inzetten als profielfoto. Een...

Lees meer

Beschadigd…

Als fotografe weet ik wat voor verantwoordelijkheid ik heb. Met die camera in handen heb ik zo’n krachtige tool vast. Er hoeft maar één niet flatterende foto bij te zitten en iemands zelfbeeld kan volledig onderuit gehaald worden. De meeste vrouwen die bij mij komen...

Lees meer

Hectiek in huis

Sssssssstttttt…… ‘Ga nu naar boven’ roep ik lichtelijk geïrriteerd. ‘Als ik klaar ben kun je weer naar beneden komen’. Vandaag had ik mijn laatste online reveal, dat wil zeggen dat er even geen nieuwe shoots gepland zijn, logisch natuurlijk. Ik wil niemand in gevaar...

Lees meer

Boven de 40 & prachtig

Vrouwen boven de veertig vind ik zo geweldig. Of ze nu 40, 50, 70 of 100 zijn. Met al hun levenservaring worden ze steeds mooier. Volgens de maatschappij waar wij nu in leven ben je boven de 40 oud en soms zelfs al afgeschreven. Het wordt lastiger om een baan te...

Lees meer

Drie weken na de shoot veranderde alles

Drie weken na haar boudoir shoot, stond haar wereld op z'n kop. In juli was Marieke 40 geworden, stond ze vol in het leven na een pittige periode. Het was tijd voor haar, de connectie met zichzelf weer aangaan en je weer op en top vrouw te voelen. Dat effect had deze...

Lees meer

Het verhaal achter de foto met Maud

Laatst ontving ik een berichtje via instagram van Maud : 'Oeh een foto voor Valentijnsdag, dat zou super vet zijn.' Dit betekende haar vijfde shoot in 2,5 jaar tijd.  De eerste keer dat Maud tegenover me zat tijdens het bespreken van haar allereerste shoot, was ze...

Lees meer

Ik mag er zijn

boudoir fotoshoot vrouw sensueel

Ik leef met de dag, want het kan zomaar ineens voorbij zijn. Zeker na die dag op 31 juli 2021.  Bij de buren was ik een frietje aan het eten, toen ik het gevoel had dat dat frietje ‘verkeerd’ schoot. Ik liep terug naar huis en belde naar de huisartsenpost. ‘Er zijn nog zeven wachtenden voor u’, toen heb ik maar weer opgehangen. De druk op mijn borst bleef en begon uit te stralen naar mijn linkerarm. Allemaal tekenen die ik niet kon negeren. Mijn man heeft toen 112 gebeld en binnen 5 minuten lag ik aan alle toeters en bellen in de ambulance. Ik weet nog dat het ambulance personeel tegen me zei dat ik een hartinfarct meemaakte. Daarna werd alles rustig, heel rustig….. Volledig in paniek werd ik weer wakker, in de ambulance ben ik even overleden. Gelukkig hebben ze me met een defibrillator en hartmassage weer terug gehaald naar dit leven. Een hele heftige gebeurtenis. Ik besef me nu dat alles echt alles zomaar ineens voorbij kan zijn.

Mijn oude zelf worden, kan en mag niet meer. Mijn hartinfarct was mijn grote wake-up call dat alles anders moet. Ik regel graag alles, je mag me best een controlfreak noemen. Dingen uit handen geven, vind ik lastig. Iets wat ik mag leren. 

Net voor die enorme wake-up call, had ik mijn shoot ingepland. Mijn man wilde ik verrassen met een boudoir shoot voor ons 12,5 jarig huwelijk. Ik haat het echt om op de foto te gaan. Een Boudoirshoot leek me wel heel tof, dus ben ik gaan kijken op internet welke foto’s ik mooi vond en welke fotograaf me aansprak. Je geeft je toch letterlijk bloot en dan is een goed gevoel hebben bij iemand toch wel belangrijk voor mij. Deze shoot deed ik echt voor mijn man, maar toen ik eenmaal in de studio was, merkte ik dat het vooral een cadeau voor mezelf was. 

Preuts ben ik totaal niet en toch was ik super zenuwachtig. Ik denk dat dat komt omdat ik niet tevreden was over mijn lichaam. Echt geweldig hoe jullie aan mij hebben laten zien dat ik mooi ben, gewoon zonder poespas. Ik mag er gewoon zijn, mijn man heeft dat altijd al gezegd. Ik denk dat de meeste mannen hun vrouw geweldig en mooi vinden, alleen kunnen wij vrouwen dat niet altijd zien omdat we soms zo onzeker kunnen zijn. Na mijn hartinfarct besef ik me nog meer dat ik goed ben zoals ik ben, ja ik heb een vetrol, maar ik ben nu meer trots en dankbaar. 

 

boudoir waalwijk fotografie portret
boudoir zwartwit fotografie lingerie zelfliefde
lingerie boudoir fotografie
bedscene boudoir sensueel fotografie
boudoir fotoshoot

Hoe houd je het spannend ?

En daar gaan we weer. Met z’n allen thuis, thuis werken en thuis onderwijs. Niet de meest ideale vorm om je relatie gezellig te houden, als ik voor mezelf mag spreken 🙈. Zolang de kinderen niet aan school hoeven werken, gaat het prima hoor, maar 4 kids die gefrustreerd achter de laptop zitten, doet de sfeer niet echt ten goede. Ook al zitten we veel thuis, de quality time die ik heb met mijn man is schaars. Dit heb ik tijdens de vorige lockdown (die geen week langer had moeten duren😉) ook gemerkt. Hoe kun je je relatie een beetje leuk houden ? Niet alleen tijdens de lockdown maar gewoon altijd….

 

Een paar weken geleden deed ik een shoot (met de zelfontspanner) van Aldo en mij. Ik was na die shoot gewoon weer helemaal in love. Steeds als ik naar die foto’s kijk, krijg ik weer de kriebels. Ik wist natuurlijk al wel hoe empowerend een shoot werkt, alleen had ik dit nog nooit ervaren bij een shoot van samen. Het leukste vind ik dat hij er dus ook zo over denkt. Intieme, liefdevolle foto’s waar je de passie in voelt, zonder dat het ordinair word. Deze foto’s wil je toch boven je bed! Elke keer als je naar deze foto’s kijkt, voel je weer de liefde, hoe belangrijk je voor elkaar bent. 

 

Nu is het fotograferen met een zelfontspanner alles behalve ontspannen, haha. Je hebt niet echt een idee wat je aan het doen bent. Dus al snel had ik een ander couple voor mijn camera. Wauw, wat wij voelden tijdens onze shoot, voelden zij precies zo. Magisch gewoon. Het draait even niet om de kinderen, werk of andere ruis. Dit is een moment van écht samen zijn. De liefde voor elkaar vieren. Als je al jaren bij elkaar bent, kinderen hebt, alle ballen hoog moet houden, dan is dit moment geen luxe maar gewoon nodig. 

 

Ben je nog op zoek naar een waanzinnig kerstcadeau ? Dan is een couple boudoir shoot een schot in de roos, een cadeau voor jullie samen voor altijd. We hebben onwijs mooie cadeaukaarten die we kunnen versturen of die opgehaald kunnen worden. Wedden dat jullie relatie een opkikker krijgt van deze vette ervaring.

 

Bij ons hangen de foto’s inmiddels boven ons bed, zodat we elke dag weer zien en voelen hoe waardevol onze relatie is (al denk ik dat hem na deze lockdown weer even achter het behang kan plakken).

 

 

Liefs Kristel 

Sta jij voor jouw waarde als ondernemer ?

Mensen oordelen snel, zodra ze een foto zien, wordt dat oordeel al gevormd. Het gebeurt onbewust. Als je luxe of klasse uitstraalt denkt ons brein meteen dat zal wel heel goed zijn of als iets er goedkoop uitziet, dan zal het wel niet veel zijn. Hier wordt meteen een waarde aan bepaald, onbewust. 

Veel (vooral) vrouwen en vrouwelijke onderneemsters zie ik struggelen met hun waarde. Jouw eigenwaarde hangt aan samen met het tarief dat je vraagt of de dingen die je koopt. Je trekt nooit meer aan dan je gelooft dat je waard bent. En dat is ook echt zo. Als jij niet gelooft in de waarde die jij te bieden hebt, zijn je tarieven altijd te laag.   

Een onderneming starten is vaak niet zo moeilijk inschrijven bij de kvk en je bent ready to go. Het overtuigd zijn van jezelf,  een goed tarief voor jezelf bepalen en dat uitstralen is vaak veel lastiger. Dan komen er vragen in je naar boven als, kan ik dit wel, wie ben ik om zoveel te vragen, gaan mensen dit wel betalen. Dat stemmetje moet je gaan beheersen en temmen. Jezelf steeds voorzien van positieve energie en geloven in jezelf. Als je dan een goed tarief hebt bepaald, dan is dat dus ook wat je moet gaan uitstralen.

Je klant moet meteen het gevoel krijgen, zij gaat dit voor mij oplossen en dat vind ik haar waard. Dat lukt dus niet met foto’s die jouw waarde niet uitstralen. Als je jezelf goedkoop wegzet zul je niet aantrekken wat je wil. Klanten gaan niet voor je betalen omdat je dat gewoon niet uitstraalt. Je krijgt klanten die altijd zeuren over de prijs, je klant spiegelt jou namelijk. Als jij het jezelf niet eens waard vind, dan vind je klant dat dus ook niet. 

 

 

Als het om tarieven en eigenwaarde gaat, sta ik altijd meteen aan. Vorige week nam ik een dienst af bij een onderneemster, commercieel was een woord waar ze allergisch voor was. Zij wilde niet commercieel zijn en wil voor iedereen betaalbaar zijn. Bij mij gaan dan alle alarmbellen af. Hier ligt een stukje eigenwaarde aan ten onder. We raakten aan de praat en inderdaad uiteindelijk was een te lage eigenwaarde het probleem. Voor iedereen betaalbaar willen zijn is iets wat je jezelf wijs maakt. Als mensen jouw waarde niet zien, dan komen ze toch niet, hoe goedkoop je ook bent. 

Ga altijd staan voor de waarde die jij te bieden hebt. Dat is altijd meer dan je zelf denkt! Dus als je gaat investeren in fotografie voor je brand zorg er dan voor dat iemand die jou fotografeert jouw waarde ziet en ook kan vangen. Ten eerste ga je groeien door deze foto’s, je gaat namelijk zien wat je waarde is. Je ziet waar jij naar toe wil groeien of waar je graag wil zijn. En ten tweede straal je de waarde uit die jij ook waard bent! Misschien voel je het nog niet altijd zo, deze foto’s laten zien dat je daar wel in mag geloven. Hierdoor wordt het vele malen makkelijker om deze foto’s te gaan delen omdat je zo gelukkig word van deze beelden. Die foto’s maken voor je branding is dus veel meer dan gewoon even wat leuke foto’s maken voor je Instagram of website. Het is niet alleen content, er zit een verhaal, visie, missie en waarde achter.

Een aantal weken geleden kreeg ik een aanvraag voor een branding shoot. Ik weet het, ik ben niet goedkoop en daar ben ik trots op, ik sta voor de waarde die ik lever. Ik nam een kijkje op haar website, geen geweldige foto’s, beetje amateuristisch en dus geen professionele uitstraling. Daar viel veel winst voor haar te behalen. Uiteindelijk was ik voor haar te duur, helemaal prima! (Ik geloof niet in concurrentie, er is genoeg voor iedereen) Kort daarna nam ik weer een kijkje op haar website, ze had nieuwe foto’s, jammer genoeg niet heel veel beter dan haar vorige foto’s. Nog steeds ontbrak het aan waarde. Het leken iPhone foto’s, terwijl ik wist dat ze een ‘fotograaf’ had ingehuurd. Komt ze nu beter en professioneler over ? Laat ze haar waarde zien, nee! Dus je hebt een goedkopere fotograaf geregeld, geld uitgegeven en bent niets verder gekomen. Dat vind ik zo’n zonde. Ik wil niet zeggen dat een goedkope fotograaf altijd slecht werk levert, maar die fotograaf gelooft ook niet in haar waarde. Hoe kan diegene dan jouw waarde vastleggen ? 

Voordat je je gaat verdiepen in fotografie voor je business bedenk dan wat je wil, hoe je wil overkomen en welke waarde jij te bieden hebt. Om dat vervolgens om te zetten in waardevolle beelden die iets toevoegen. Ga op zoek naar een fotograaf waar jij die verbinding mee hebt en die jou kan helpen met de juiste beelden. Dus ga niet voor de goedkoopste, maar voor diegene die jou het beste kan helpen en waar je de klik mee voelt. Bedenk wat deze shoot jou kan opleveren in plaats van wat het je kost. Als jij groeit als persoon, groei ook je business, zo simpel is het. Geloof in jezelf, nee, ben overtuigd van jezelf. Dan straal je uit wat jij te bieden hebt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onderneemsters, maar voor iedereen. Geloof in jezelf! Daar ga je door groeien ♡

Ben je benieuwd of het klikt met jouw fotografe ? Bel me dan even op +31630386112

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

Ik op een datingsite ?

Ik op een datingsite?

Het was lente 2009, eindelijk had ik alles op weer op de rit. Een eigen huisje samen met de kinderen. Na de scheiding waren er behoorlijk wat dingen die geregeld moesten worden. Misschien heel gek om dit dit zeggen, maar ik wist dat deze man niet voor altijd voor mij zou zijn. Wij zijn elkaars tegenpolen en soms kan dat goed werken, maar voor ons niet. Na een relatie van 7 jaar en 3 mooie kinderen rijker was de koek op.

 

Wanhopig

Toen ik net gescheiden was, zat ik elke avond alleen op de bank. Zelfontwikkeling had ik toen nog niet van gehoord en ik voelde me best vaak eenzaam. Ik had al vaker datingsites voorbij zien komen, ik zag mezelf daar nou niet echt tussen staan. Een jonge vrouw van 29 met 3 kinderen die nooit meer wilde trouwen en al helemaal geen kinderen meer wilde. Ik weet niet, internet daten was in mijn ogen suf. Alleen mensen die hopeloos op zoek waren naar de liefde, hadden zo’n profiel. En zo wanhopig was ik zeker nog niet. Het voelde voor mij misschien wel als falen. Dat je die leuke man niet meer in de kroeg tegenkomt of in de supermarkt. Dat vind ik zo romantisch. Alhoewel, mijn opa en oma hebben elkaar ook leren kennen via een contactadvertentie in de krant, zij waren hun tijd ver vooruit. Iemand had voor mijn opa een advertentie gemaakt en mijn oma reageerde hier op. Tot op hun allerlaatste dag samen waren zij smoorverliefd. Inmiddels is mijn opa alweer zo’n 21 jaar geleden overleden. Hun mooie liefdesverhaal is me vaak verteld.

Op een avond verveelde ik me zo, dat ik uit nieuwsgierigheid toch maar een account aanmaakte. Mijn kinderen waren toen, 6, 3 en 2 en lagen om 7 uur op bed, toen had ik nog de avonden voor mezelf en kon ik wel wat afleiding gebruiken. Nu zou ik het heerlijk vinden om een avondje alleen op de bank te zitten, maar dat geheel terzijde….
Ik had wat profielfoto’s van mezelf gemaakt in de studio en deze erop geplaatst. Alles ingevuld zoals naam, welke kleur haar, kleur ogen, kinderwens : NEE, mailadres, hobby’s, werk… Ondertussen belde ik met een vriendin om te zeggen dat ik toch een account had aangemaakt. Klapte mijn laptop dicht en was gezellig aan het kletsen. Een half uur later was ik toch wel nieuwsgierig of ik een berichtje had gehad. Ik deed mijn laptop open…….. en had 221 berichtjes 😱. Oké dan…. Ik was verbaasd dat ik zoveel aandacht kreeg. Ik had meerdere profielfoto’s op mijn account geplaatst, tja ik was toen natuurlijk al fotograaf.

Dates

Heel veel mannen vielen meteen af, te oud, te jong, totaal niet mijn type, dit kon ik natuurlijk allemaal zien vanaf die profielfoto die zij gebruikte, haha. Juist bij datingsites word je beoordeeld op je foto. Met meerdere mannen heb ik gebeld en met sommige afgesproken. Zoals die ene keer met Ted, ik was die avond niet lekker. Hij besloot toen naar mijn huis te komen (what was i thinking). Maar goed ik had met mijn buurman afgesproken dat als hij me zou horen gillen of ik zou tegen de muur bonken dat hij me moest komen redden. De bel ging, ik deed de deur open en het eerste wat hij zei : ‘zo, jij bent lekker’. Ahum, ook hallo. Hij had een soort van vitamine pakketje voor me gemaakt, verse jus en fruit. Binnen 10 minuten lag hij bovenop me in de bank. Die liet er duidelijk geen gras over groeien, hij wilde uiteindelijk niet echt naar huis. Gelukkig kreeg hem toch het huis uitgezet. Dat was een heftige eerste date, Ted werd hem niet! De dag erna deed hij nog een poging om af te spreken, helaas voor mij was het een duidelijke nee. Een paar dagen later had ik nog een date, ik kan zijn naam niet meer herinneren. Dit keer ook bij mij thuis, mijn kinderen lagen boven gewoon te slapen dus ik kon niet echt weg in de avonden. Hij kwam binnen en vroeg of hij z’n schoenen uit mocht doen. Ik keek naar zijn bordeaux rode instappers en zijn witte sportsokken. Nu zou ik daar misschien meer van gecharmeerd zijn dan toen. Ken je dat grote rode kruis van die talentenshow, dat grote rode kruis verscheen meteen toen ik zijn schoenen en sokken zag. Niet meer goed gekomen! Deze date was wel een stuk relaxter en we hebben alleen wat gekletst, toen heb ik hem buiten gezet en nooit meer gezien of gehoord. 

 

Een paar weken later, ontving ik een berichtje van ‘sporty’…. hij werd steeds naar mijn profiel gelokt door mijn foto’s.  Ik werd trouwens niet echt naar zijn foto’s getrokken, dat was gewoon een vakantiefoto met een kind in z’n nek. We raakten aan de praat en steeds als ik iets typte, typte hij precies hetzelfde… dat was zo bijzonder. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik vroeg zijn telefoonnummer en belde hem, terwijl de telefoon overging, typte hij, het zou wel heel flauw zijn als ik nu niet zou opnemen hé…. Gelukkig nam hij uiteindelijk wel op, uren hebben we gekletst. Ook zat ik steeds vaker achter mijn laptop om te msn-en. Als ik zag dat hij weer online was, voelde ik een warme golf door mijn buik. 

Op een donderdagavond ging ik met een vriendin naar Tilburg, een concert van Boris. Na dat concert zouden we elkaar voor het eerst gaan zien. Jeetje wat was ik zenuwachtig. Marieke en ik zaten al aan een tafeltje toen hij binnen kwam lopen. Mijn hart ging zo tekeer. Zo gek om iemand dan in het echt te zien, terwijl we daarvoor alleen berichtjes stuurden of belden. Dit was de allereerste date die niet in mijn eigen huis was en dit beviel veel beter. Aan het einde van de avond, liep hij mee naar de auto op het dek van de parkeergarage gaf hij me een kus. Kort daarna hebben we allebei ons account op relatie planet opgezegd. Inmiddels hebben we samen twee kinderen gekregen (waarvan eentje doodgeboren is) I know, dat was ik nooit meer van plan, liefde doet gekke dingen met je. Trouwen? Nee daar doe ik echt niet meer aan. We zijn nog steeds gelukkig samen met al onze 6 kinderen. Ik ben zo blij dat ik op die avond in 2009 een account had aangemaakt op relatie planet   

 

Zo ben ik er achter gekomen hoe belangrijk een profielfoto is, of dat nu voor zakelijk gebruik is of voor je dating avontuur. Een goede foto trekt enorm de aandacht en kan je zelfs de liefde van je leven brengen. Kun jij mooie foto’s gebruiken voor Tinder of een datingsite? Klik dan hier voor meer info.

 

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

 

Te vaak krijg ik te horen dat iemand zich niet fotogeniek vind. En hierdoor stellen ze het maken van de profielfoto uit of (erger nog) zoeken ze een vakantie foto uit die ze inzetten als profielfoto. Een goede profielfoto laat zien wij jij bent en wat jij te bieden hebt. Dit is de eerste indruk die je iemand geeft online. Hoe zorg je er nu voor dat deze eerste indruk, spot on is ?

 

Stap 1:  Zoek een fotograaf die bij je past. 

Die begrijpt wat jij wil en met je meedenkt. Waar je je bij op je gemak voelt. Er is niets zo erg als een fotograaf geen aanwijzingen geeft en je een beetje aan je lot overlaat. Zo voel je je ongemakkelijk en dat zie je weer terug in de foto’s. De klik die je hebt met de fotograaf hebt, zorgt ervoor dat jij fotogeniek bent. Jij denkt misschien dat je niet fotogeniek bent, maar dit ligt toch echt bij diegene die jou fotografeert. Door de juiste aanwijzingen te geven en naar jou te luisteren en te kijken, voelt deze fotograaf aan hoe zij of hij jou het beste kan fotograferen. Vaak zeggen mensen tegen me, als de foto’s spontaan gemaakt zijn, zonder dat ik het doorheb, dan zijn ze meestal wel leuk. Maar als ik moet poseren wordt het niks. Toch is dat iets wat jij jezelf hebt wijs gemaakt. Als ik ze na dit statement fotografeer, zien ze dat het ook anders kan. De connectie/klik is de belangrijkste stap voor die geweldige profielfoto!

 

Stap 2 : Haar

Als je haar maar goed zit, dat geldt natuurlijk ook voor je profielfoto. Mocht je je haar regelmatig kleuren, zorg er dan voor op de dag van de shoot dat je geen uitgroei hebt. Het haar valt zo’n twee weken na je knipbeurt op z’n mooist. Dus ga niet de dag voor de shoot naar de kapper om je coupe te laten knippen, als het kapsel net iets anders uitvalt, heb je geen mogelijkheid meer om de shoot te verzetten. Dus beter ga je 2 weken voor jouw shoot naar de kapper.

Stap 3 : Styling

Wat neem je mee naar de shoot qua outfits ? Overleg vooraf met de fotograaf wat je het beste mee kunt nemen. De meeste zullen een overzicht hebben welke kleding het goed doet op de foto. Tijdens onze zakelijke profielfotoshoots zorgen wij ervoor dat er een styliste aanwezig is, zij zal je helpen tijdens het stylen van jouw outfits. Vooraf ontvang je een filmpje van wat je het beste mee kunt nemen naar de shoot. Je kunt ook een kijkje nemen op interest en bekijken welke foto’s je gaaf vind, kijk dan ook even naar de kleding die zij dragen. Zo kun je zelf ook wat ideetjes opdoen voor jouw shoot.

 

Stap 4 : Make-up

De make-up die je dagelijks draagt is vaak anders dan de make-up die gebruikt wordt tijdens de fotoshoot. Daarom adviseer ik je om een visagiste in te huren voor een shoot. De visagiste weet precies wat mooi overkomt op de foto. Als je voor een shoot een visagiste je make-up laat verzorgen, voel je je al iets relaxter. Het is een verwen momentje voor jezelf. Je ziet in de spiegel hoe je mooie kanten nog meer geaccentueerd worden. Ook ben je dan helemaal foto proof, dat wil zeggen dat jouw make-up nu perfect is aangepast op de belichting tijdens de shoot. Tijdens onze shoots is visagie en haarstyling altijd inbegrepen, omdat wij het belangrijk vinden dat jij relaxed de shoot in gaat en er top uitziet!

 

Stap 5 : Nagels

Draag je normaal nagellak, dan zou ik dat tijdens de shoot ook doen. Zorg ervoor dat deze nagellak er netjes opzit en er niet half afgebladderd is. Je zou kunnen kiezen voor een opvallende of juist minder opvallende kleur. Dat ligt helemaal aan jou, wat jij mooi vind.

 

Stap 6 : Relax

Stress niet de avond voor de shoot. Zorg dat je goed slaapt en laat alle spanningen los. Het is niet nodig om gespannen te zijn. Als je al deze bovenstaande stappen hebt opgevolgd, dan kan het niet anders dan dat jouw foto’s waanzinnig zullen zijn. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de shoot is relax en glimlach. Die positieve energie wil je graag vangen op beeld.

 

 

Op vrijdag 12 juni is er in de studio weer een zakelijke profielfotoshoot. De visagie/haarstyling, fotoshoot en kledingstyling zal door ons helemaal verzorgd zijn. Klik hier voor meer informatie

Ben je benieuwd of het klikt met jouw fotograaf ? Bel me dan even op +31630386112

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   | +31630386112

Beschadigd…

Als fotografe weet ik wat voor verantwoordelijkheid ik heb. Met die camera in handen heb ik zo’n krachtige tool vast. Er hoeft maar één niet flatterende foto bij te zitten en iemands zelfbeeld kan volledig onderuit gehaald worden. De meeste vrouwen die bij mij komen hebben een verhaal, ze hebben iets meegemaakt waardoor ze nu voor zichzelf kiezen. Dat kan een scheiding zijn, een burn-out of ziekte. Maar ook pubers die een zelfvertrouwenboost kunnen gebruiken. En wees eens eerlijk deze boost kunnen we allemaal gebruiken. Die innerlijke criticus heeft altijd wel wat te zeiken.
Ik weet dat ik in staat ben om jouw zelfbeeld te transformeren in zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als iemand al eerder gefotografeerd is en deze ervaring niet heeft meegekregen of dat er onflatterende of lelijke foto’s bijzaten of dat ze zich ongemakkelijk voelde, dan is iemand beschadigd. Gaat ze liever nooit meer op de foto, twijfelt ze aan zichzelf en natuurlijk nooit aan de fotograaf. Dat is dus de power die je als fotograaf hebt. Als iemand beschadigd is, dan is het moeilijker om het vertrouwen te winnen.

Bij elke shoot ben ik me bewust van deze kracht. Iedereen die voor mijn camera staat, voelt zich kwetsbaar. Logisch, dit is niet iets wat je elke dag doet en je geeft jezelf bloot. Ik hoor je verhaal en voel je emoties. Dan komt mijn enthousiasme om de hoek kijken, haha. Ik kan zo gelukkig worden als ik jou zie groeien, dat je je muur laten zakken en volledig op mij vertrouwt. De geweldig mooie foto’s die op mijn camera verschijnen en de vrijheid waarmee jij je beweegt. Als fotografe wil ik je meenemen in wat ík zie en voel. Zodat je na de shoot jezelf anders gaat zien. Dat die innerlijke criticus eindelijk even stil is en je vrouwelijke mooie stem de overhand heeft.

Als fotografe is het zo belangrijk om altijd aan mezelf te blijven werken zowel aan mijn fotografie skills als aan mijn emotionele intelligentie. Ik ben me er bewust van dat ik met deze shoots, levens kan veranderen ♡

Hectiek in huis

Sssssssstttttt…… ‘Ga nu naar boven’ roep ik lichtelijk geïrriteerd. ‘Als ik klaar ben kun je weer naar beneden komen’. Vandaag had ik mijn laatste online reveal, dat wil zeggen dat er even geen nieuwe shoots gepland zijn, logisch natuurlijk. Ik wil niemand in gevaar brengen en al helemaal mijn zwangere visagiste niet. Niet dat ik iets onder de leden heb, tenminste dat denk ik dan hé. Want op dit moment is niets zeker. 

 

Afgelopen week is mijn macbook pro ermee opgehouden, geen beeld meer en dat is toch lastig foto’s bewerken om niet te zeggen niet te doen. Gelukkig bied mijn iMac uitkomst en kan ik vanuit thuis toch gewoon werken. Mezelf verplaatsen met deze iMac verloopt iets minder soepel. Vandaar dat het hele gezin naar boven verplaatst moet worden. Nou ja, de jongste ging douchen en de andere 2 pubers hadden mijn camera gevonden. Ze wilde elkaar fotograferen. ‘Natuurlijk mag dat, maar dan wel buiten’ zo probeer ik de rust enigszins te bewaren in de woonkamer.  Kortom voordat ik goed en wel klaar zat voor mijn online reveal was er al wat strijd geweest. Ik weet niet hoe jullie nu werken, maar ik merk dat het de nodige irritaties met zich meebrengt. Waar ik eerst nog wel wat tijd had voor mezelf, voel ik mezelf soms echt opgesloten. 

 

Gelukkig zie ik aan de andere kant van mijn scherm een vrouw met dezelfde uitdaging. Ook haar kind dartelt om haar heen. Dan voel ik me tenminste niet bezwaard als van achter mij flink gelach te horen is van mijn pubers die aan het shooten zijn. Ik zet haar slideshow aan, haar foto’s verschijnen één voor één op het scherm en ik zie dat die foto’s haar raken. 

 

Vanuit de badkamer hoor ik mijn jongste schreeuwen, shampoo in z’n ogen (hoor ik achteraf). Wat zal ze wel niet denken van alle hectiek hier…. Ondertussen probeer ik mijn focus te houden op de mooie vrouw voor me. Samen met haar loop ik al haar foto’s door. En weer ben ik afgeleid, de twee die aan het fotograferen zijn, komen met een vraag hoe ze de camera van het statief afkrijgen. Tussen de bedrijvigheden door, schroef ik de camera van het statief af en kan weer verder met foto’s laten zien.

 

De keuze blijkt voor haar lastiger dan gedacht. Waar ze eerst misschien bang was voor geen enkele mooie foto van haar, moet ze nu een keuze maken uit teveel geweldige foto’s. Haar man komt ook even meekijken, samen met haar dochter. Intussen maakt mijn zoon ook nog even een foto van mij terwijl ik middenin deze reveal zit. Ben ik weer afgeleid…. Wat een uitdaging om met z’n allen thuis te zijn en toch te blijven werken. Het is wel onwijs fijn dat we nog een luikje hebben naar de buitenwereld via internet. Het was alsof we vanmorgen toch even bij elkaar zaten, gezellig kletsen en even iemand anders zien dan alleen mijn eigen gezin. 

 

Het allerbelangrijkste is dat we gezond zijn en blijven en daar blijf ik graag voor thuis. Stay safe 

Deze foto is gemaakt door mijn zoon Duuk tijdens de online reveal.

Boven de 40 & prachtig

Vrouwen boven de veertig vind ik zo geweldig. Of ze nu 40, 50, 70 of 100 zijn. Met al hun levenservaring worden ze steeds mooier. Volgens de maatschappij waar wij nu in leven ben je boven de 40 oud en soms zelfs al afgeschreven. Het wordt lastiger om een baan te vinden (of om hem te houden). Jong, mooi en strak is de trend. Guess what, niemand blijft zo….

We worden allemaal ouder, maar dat betekent niet dat je niet meer jezelf moet verstoppen. Jij bent het waard om gezien en gehoord te worden. Jij bent prachtig zoals je bent ongeacht je leeftijd.

Daarom wil ik een tegen geluid geven tegen de maatschappij. Wil ik laten zien hoe mooi vrouwen boven de veertig zijn. Je hebt zoveel ervaring als je boven de veertig bent en je hebt zoveel te vertellen. Jij mag jezelf laten zien.

Wat ik wil doen is een hele gave (magazine stijl) fotoshoot met je doen. Deze foto’s en jouw verhaal wil ik gaan delen zodat we samen de maatschappij laten zien hoe waardevol wij vrouwen boven de 40 zijn. Oh yes, doe je mee ?

 

Deze prachtige vrouw is 53!

Drie weken na de shoot veranderde alles

Drie weken na haar boudoir shoot, stond haar wereld op z’n kop. In juli was Marieke 40 geworden, stond ze vol in het leven na een pittige periode. Het was tijd voor haar, de connectie met zichzelf weer aangaan en je weer op en top vrouw te voelen. Dat effect had deze shoot op haar, toen in augustus. Niet wetende dat drie weken na die fijne en vrije shoot een flinke donkere wolk boven haar hing. 

Ze kreeg de diagnose borstkanker. Bizar! Net 40 en dan deze diagnose krijgen. Al snel belandt ze in een achtbaan van onderzoeken, echo’s, puncties, operatie en bestralingen. Tijd voor haarzelf is er nauwelijks. Op de automatische piloot gaat ze door. Een krachtige vrouw die ondergaat wat er van haar gevraagd word. Ze heeft geen keuze.

De foto’s van de boudoir shoot krijgen ineens een hele andere waarde. Toen op die foto’s was haar leven en lijf nog gewoon. Nu heeft ze een litteken van binnen en van buiten. Dit hoort nu bij haar en ook dat wilde ze vastleggen. 

De behandelingen zijn klaar, ze is genezen en moet nu weer vertrouwen krijgen in haar lichaam. Dat heeft tijd nodig. Ook moet ze wennen aan haar beschadigde lichaam. De littekens herinneren haar aan een heftige periode die ze gelukkig goed doorstaan heeft. Ze beseft zich hoe fragiel het leven is. 

De foto’s die we maakten na haar ziekenhuis avontuur stralen zoveel kracht uit. De blik in haar ogen is sterk. De foto met haar litteken is kwetsbaar. ‘Een ander zal het litteken wellicht niet eens zien, maar voor mij is dat nog een stukje wat een plekje moet geven.’

In het interview zie je haar stralen bij het zien vanhaar favoriete fotoen vertelt ze wat die periode met haar heeft gedaan.

 

X

 

Kristel

Deze foto’s zijn van de laatste shoot.

Onderstaande foto’s zijn van haar eerste shoot.

Het verhaal achter de foto met Maud

Laatst ontving ik een berichtje via instagram van Maud : ‘Oeh een foto voor Valentijnsdag, dat zou super vet zijn.’ Dit betekende haar vijfde shoot in 2,5 jaar tijd. 

De eerste keer dat Maud tegenover me zat tijdens het bespreken van haar allereerste shoot, was ze onzichtbaar. Te lang had ze zich aangepast aan alles en iedereen. De connectie met zichzelf was ze kwijt (of misschien had ze die nog nooit gevoeld). Het werd tijd om haar zelf aan te kijken en te zien wie ze nu eigenlijk is. 

Stukje bij beetje zag ik haar ontdooien en accepteren. Hoe (onrealistisch) kritisch ze toen nog op zichzelf was. Na het zien van de foto’s is er een knop bij haar omgegaan. Ik zag haar van pop naar vlinder gaan binnen die eerste shoot. Daarna kwam ze nog voor een tweede, derde, vierde en laatst voor haar vijfde shoot. Elke shoot bracht haar een stukje dichter bij haarzelf. 

De studio voelt als thuiskomen, hier voelt ze zich gehoord en gezien. De vijfde shoot was er eentje waarbij ze zich volledig bloot gaf. Ondanks haar ervaring, was deze shoot toch weer anders dan die andere. Volledig bloot betekent dat je je nergens achter kunt verschuilen. Waar ik nog het meest trots op ben is dat Maud nu met veel meer liefde naar zichzelf kan kijken, dat is zo veranderd ten opzichte van de eerste shoot. 

Zo dankbaar voor deze ontzettend mooie en zelfverzekerde vrouw, die ik heb zien groeien en open bloeien tot wie ze nu is.

 

X

ps. Ik zou het filmpje hierboven zeker even kijken.

info@kristelvanherpt.com     |     Grotestraat 17a.    |     5141 JM Waalwijk