fbpx

‘Het zien van die beeldschone vrouwen riep bij mij twijfel en onzekerheid op.’

Vorige week had ik een shoot met Maud, dit was haar vierde shoot. Sinds die eerste shoot is ze onwijs veranderd. Maud stuurde me deze mail, hierin vertelt ze wat de shoots voor haar hebben gedaan. Dankjewel lieve Maud, wat een enorm compliment! You rock girl, zo trots op jou….

Ontroerd maar met een fantastisch bijzonder gevoel schrijf ik dit stuk over de verandering van mijn leven.

Eerste shoot

Een hele tijd terug, 2 jaar geleden, kwam ik op het facebook account van Kristel terecht.Geraakt en betoverd door haar beeldschone vakwerk, met stuk voor stuk beeldschone vrouwen.

Het zien van die beeldschone vrouwen riep bij mij twijfel en onzekerheid op. Stemmetjes in mijn hoofd vroegen zich af of ik überhaupt op die manier ook op foto’s zou kunnen staan.

Laat staan dat ik voor de camera zou durven.Een aantal maanden later heb ik Kristel toch een bericht gestuurd met de vraag of ze mij ook zo mooi kon maken…

‘’Mooi maken ??’’, zei ze. ‘’Je bent goed zoals je bent en ik ga ervoor zorgen dat ik jou laat zien hoe mooi je bent Maud!’’

Met tranen in mijn ogen hebben en de motivatie van Kristel hebben we de shoot ingepland.

Eind 2017, stond ik met mijn tas vol kleding voor het atelier van Kristel. Mijn onzekerheid vertelde me voor de deur nog dat ik niet goed genoeg was om de shoot te doen.

Het stemmetje in mijn hoofd vertelde me nog dat ik niet knap genoeg zou gaan zijn. En de gedachten vertelde mij dat ik het knap zou vinden als er al 1 foto zou zijn die ik mooi kon gaan vinden.

Maar dan sta je voor het atelier en stap je die drempel over en dat zette mijn innerlijke proces aan.

Kristel en Roos zijn er meteen voor je.

We kletsen wat, drinken een kop thee en ik voelde dat mijn spanning al minder was en voelde ik me steeds meer thuis in deze, toch nog, nieuwe ruimte.

Na de visagie en haarstyling, dat Roos fantastisch gedaan had, begon er wat meer rust in mijn lijf en hoofd te komen.Samen met Kristel en Roos doken we de studio in om de foto’s te schieten. Door de fijne feedback, gesprekjes, muziek en ruimte voor een lach en een traan voelde ik mij als een vis in het water.

Dit was een dag waarbij alle aandacht even voor mij was.

Toen ik dat besefte viel er een muur van me af, nog nooit had ik mezelf op deze manier laten zien.Ineens gingen de foto’s als een speer en zat ik er helemaal in.Sterker nog ik kon er niet meer mee stoppen.Wat een bijzondere dag en wat een vrouw die Kristel samen met Roos.

Na de lunch in de stad kwam ik terug in het Atelier voor de Reveal. In de studio stonden al mijn foto’s netjes bij elkaar en wat zag dat er samen onwijs gaaf uit.Met tranen in de ogen liep ik dichterbij de fotowand.Ontroerd, trots en kwetsbaar was ik door alles wat ik zag en daarbij ervaarde.  Ik kon me haast niet voorstellen dat ik dit was.Maar na het goed bekijken van de foto’s besefte ik dat ik Maud op een hele ander manier kon bekijken.Een intens, warm gevoel was dat… onbeschrijfbaar.

‘’ Mijn gedachten zaten zo vastgeroest in alles dat er was

En zo geobsedeerd in alles wat er moest zijn

Dat ik mijzelf geen ruimte gaf om te bestaan’’

Vierde shoot

Nu zijn we 1,5 jaar later en ben ik voor de vierde keer binnen gestapt in de studio van Kristel.

Ik voel liefde, warmte en ontzettend veel energie voor een nieuwe shoot. Tijdens een voorbereidend gesprek met Kristel hebben we samen een passen moodboard gemaakt. Mijn ideeën kregen kleur en we konden de verwachtingen van elkaar mooi naast elkaar leggen. Het ervaren van dat  je op een lijn ligt tijdens een gesprek is heel prettig. Ook de outfits kwamen uitgebreid aan bod en zo was alles compleet voor de vierde shoot. 

Op de dag van de shoot kwam Kristel mij thuis ophalen.Ik was onwijs relaxt en megaaa excited. Ook Kristel nam een geweldige vibe mee dus dat was 1+1=2.Snel at ik mijn ontbijt op, genoot Kristel van een kop koffie, en vertrokken we even later naar de studio. 

Vandaag voelde dat dit er mocht zijn zoals het er was. Ik voel mij vrouwelijker dan ooit, sta in mijn kracht en ben de authentieke versie van mezelf. 

Maud.

Met de bovenstaande woorden ging ik de voorbereiding in.Samen rustig opstarten, een kop thee drinken en uitpakken van mijn tas vol met kleding.Kimono’s, body’s, witte blouse oversized trui, van alles was er vandaag aanwezig om de foto’s anders te maken dan tijdens voorgaande shoots.

Samen met Kristel en roos is het geen minuut stil. 

De visagie wordt door Roos gedaan en met een knot op mijn hoofd, oversized trui en een kapotte jeans begonnen we met shooten.Op het moment dat de camera voor mijn neus kwam keer ik helemaal terug in mijn kracht. Ik ben er en sta voor 100% aan. Zelfs de knot op mijn hoofd maakt me niks meer uit.

Deze hele dag heb ik ervaren als echt thuis kunnen komen

Een plek waar ik voel dat ik thuis mag komen

Een plek waar alles er mag zijn zoals het is

Een plek om alle angst(en) aan te kijken en met volle gas te gaan

Een plek om te zijn wie je bent

Een plek waar ik altijd zou willen zijn.

Deze dag heb ik gevoeld dat mijn vrouwelijkheid er helemaal mag zijn. Mijn vormen er mogen zijn en ik altijd zelfvertrouwen mag hebben wanneer dan ook.

Ik heb zelfs 200% ervaren dat mijn zelfvertrouwen is wie mij nu maakt en daar ben ik Kristel en Roos onwijs dankbaar voor. 

Ik voel me vrouwelijker, krachtiger, sterker dan ooit.

Alles wat er was klopte.

-x-

Maud Verhoeven

 

Toen ik 14 was….

Vandaag zag ik deze foto van lang lang geleden, ik was 14. Mijn moeder maakte deze foto van mij in Hongarije op vakantie in 1993. Als ik toen wist wat ik nu weet, dan had ik veel dingen anders gedaan. Vandaag schrijf ik een brief aan mezelf, aan dat jonge onzekere, vrolijke en pittige meisje van 14….

 

 

Lieve Kris,

Oh wat ben je prachtig! Ik weet dat je dat zelf nog niet ziet. En waarschijnlijk wil je het niet eens horen. Je hebt jezelf aangepraat dat je niet mooi of goed genoeg bent en dat ben je gaan geloven.  Gek hé, terwijl ik nu een hele mooie jongedame zie met geweldig haar (die kuif😂😂), een hart van goud en oke, soms iets teveel pit. 

 Je bent helemaal goed zoals je bent, je hoeft je niet aan te passen aan de rest. Laat de rest zich maar aanpassen aan jou. Het is helemaal oké om spierwitte benen te hebben, ook in de zomer. Als iemand daar last van heeft dan kijken ze maar de andere kant op. Het is oke om hoge pieken en diepe dalen te ervaren. Het is oke om gevoelig te zijn. Het is oke om het hardst te lachen en iedereen naar je kijkt. Het is oke om op de bank te slapen. Het is oke om vier vingers aan een hand te hebben. Het is helemaal oke zoals jij bent!

 Jij mag er zijn, je bent goed genoeg en twijfel daar nooit aan. Ook niet als je dingen gaat meemaken die je gruwelijk uit balans kunnen brengen. Zelfliefde en eigenwaarde is altijd jouw basis. Alle keuzes die je maakt, maak je uit liefde voor jezelf en niet omdat het zo hoort. Blijf dichtbij wie jij bent, lieve Kris. 

Het leven is zo mooi als je de mooie dingen ziet. Jij bent zelf het mooiste onderdeel en laat je dat nooit door iemand afnemen, Helemaal niet door wat je de hele dag tegen jezelf zegt. Onzekerheid heeft een vernietigende kracht, het brandt je af tot de grond en gaat dan nog verder, zelfs als je denkt dat het niet meer verder kan. Daarom is de liefde die jij voor jezelf mag gaan voelen zo ontzettend belangrijk. 

 De kracht van zelfvertrouwen en zelfliefde ga je ervaren als je jezelf helemaal omarmt. Als je je angsten aankijkt, het toelaat dan pas wordt het opgelost. Loop er niet voor weg, Laat het binnen als het voor je deur staat en hard staat te bonken. Het wil met liefde worden binnen gelaten en gehoord en gezien worden. Ik weet dat het spannend is om angst en verdriet toe te laten, het lucht zo op als je het aankijkt. Dan komt er ruimte.

 Wees niet te hard voor jezelf, dat reflecteert in hoe hard je bent voor een ander. Stop met oordelen. Die ander is net zo goed als jij. Pas als jij van jezelf houd, ga je dit voelen. Ik gun het je zo dat jouw basis stabiel word. Dat jij voelt vanuit je kern hoe bijzonder je bent. Wat je de wereld te bieden hebt en hoe mooi je bent. Dat je niets hoeft te veranderen, dat je alleen de liefde voor jezelf naar een hoger plan tilt. Dat gun ik je zo. Ga naar jezelf kijken alsof je verliefd bent op jezelf. Dan zie je namelijk alleen nog maar je mooiste kanten, liefde maakt blind….

En wees elk moment dankbaar. Volg je hart, die weet de weg. Het leven is zo mooi net als jij.

 

 

De reveal

Magisch is het moment als iemand voor het eerst haar foto’s ziet, afgedrukt in een passe-partout staan ze tegen de donkere wand. De deur gaat open, ze kijkt me aan en vraagt terwijl haar blik volledig op mij gericht is, ‘staan ze daar’? Ze had in haar ooghoek alle witte passe-partouts al zien staan. ‘Ja, kijk maar, daar staan ze voor je klaar’. Ze zuchtte diep en draaide haar hoofd richting dé wand. De wand waar al haar geweldige foto’s staan. Ze loopt langzaam naar haar foto’s toe met haar handen voor haar gezicht geslagen. Ze was even stil terwijl ze de beelden op haar in liet werken.

‘En?’ vroeg ik haar. Ze draaide om en ik zag haar tranen in haar ogen. Ze was ontroerd door zichzelf. Nog nooit eerder had zij gezien of gevoeld hoe mooi ze echt is. Op dit moment was haar leven anders geworden. Op dit moment voelde zij wie ze diep van binnen is.  ‘Zo heb ik mezelf nog nooit gezien. Ik zie nu een mooie vrouw, die ik eerder niet zag.’ Één voor één bekeek ze de foto’s, haar foto’s die zo’n impact op haar hadden.

Het moment van de reveal is waar mijn werk tot uiting komt. Pas dan zie en voel ik wat het met diegene doet die ik heb gefotografeerd. Een beetje egoïstisch is het misschien, maar ik wil altijd graag zelf bij de reveal zijn om hun allereerste reactie te zien. Ik wil het zien als zij zichzelf voor het eerst zien. Dat hun mond openvalt van verbazing, dat ze hun tranen niet meer kunnen bedwingen omdat ze zo onder de indruk zijn van zichzelf. Dan zie je wat een foto met je kan doen. Er staat letterlijk een nieuwere versie van jezelf op. Die oude laat je achter en jouw nieuwe en betere versie gaat verder. De versie die liever is voor jou, die meer waardering heeft voor jou en die veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen.

Mijn werk is geslaagd als ze zegt ‘ik kan niet kiezen, ik wil ze allemaal’. Vrouwen zijn zo hard voor zichzelf, helemaal als het gaat om hun uiterlijk gaat. Ik wil je op je mooist laten zien, niet door de foto te manipuleren in photoshop, maar ik wil jou vastleggen. De vrouw die in jou zit, jouw sterke persoonlijkheid vol zelfvertrouwen. Het zit allemaal in jou, je hoeft het alleen nog maar te zien.

Mijn missie is om elke vrouw sterk, vol zelfvertrouwen en eigenwaarde te fotograferen. Dat jij gaat geloven dat zij in jou zit. Je uiterlijk is lang niet zo belangrijk als je innerlijk. De wereld heeft meer vrouwen met zelfvertrouwen nodig. Laten we samen aan jouw innerlijk werken, dat schijnt door in jouw uiterlijk.

 

Eenheidsworst…..

Wat voor gevoel krijg jij bij het woord eenheidsworst’

Het kopieer gedrag gaat ver op social media. Je kunt Instagram niet openen of je ziet allemaal dezelfde beelden. De een nog perfecter dan de ander. Wat is dat toch dat mensen elkaar zo kopiëren ?  Daarmee laat je je unieke jij varen om maar te voldoen aan de eenheidsworst, omdat je denkt dat dat voor je gaat werken. Waar is je intuïtie gebleven, je gevoel ? 

Natuurlijk snap ik dat ook jij succesvol wil zijn in wat jij te bieden hebt. Waardering ontvangen van je klant of collega is fijn en geeft je energie om nog succesvoller te zijn. Maar gaat dat succes komen volgens de eenheidsworst methode ? Jouw gevoel en intuïtie opzij zetten omdat het zo hoort ? Niet meer opvallen in de grote online massa omdat jij wil zijn zoals alle anderen ? 

Of je nu net start als ondernemer of je al ervaren bent, je onderneming draait om jou. Dat was vroeger al zo en nu nog steeds. Je klant wil jouw energie. Wil jij zaken doen met iemand waar je geen fijn gevoel bij krijgt ? Die alles kopieert van een ander ? Als je niet met deze mensen wil werken waarom wil je dan jezelf wel zo laten zien als iedereen doet ? Foto’s zoals coffee first en met je laptop zijn naar mijn mening niet meer uniek. Social media staat vol met eenheidsworsten, dus het is helemaal niet zo moeilijk om anders te zijn.

Hoe kun je dan anders zijn ? Door jezelf te zijn. Dat is geen hogere wiskunde hé ?. Door precies dat te vangen in beeld waar je jouw persoonlijkheid in terug ziet. Voor mij is een foto pas echt goed gelukt als je jouw echte persoon ziet. Dat je net iets verder kunt kijken dan de ogen. Jij bent uniek, er is helemaal niemand zoals jij. Maak daar gebruik van, zo simpel kan het zijn. 

Hoe tof zou het zijn om meteen jouw persoonlijkheid te zien in de foto’s die jij deelt ? Dat jouw volgers meteen een gevoel bij je krijgen, dat mag positief als negatief zijn hé. Niet iedereen is namelijk je klant. Geen verrassingen achteraf omdat ze je anders hadden ingeschat omdat je eenheidsworst foto’s toch niet kloppen met de werkelijkheid. Geen eenheidsworst maar je unieke jij, wedden dat je klanten daar op zitten te wachten!

Ga voor het beste en niet voor de eenheidsworst.

Sweet Sixteen en dat vier ik exclusief met jou

Ben jij al lang ondernemer of start je net? Vandaag bestaat mijn onderneming alweer 16 jaar. En dat betekent natuurlijk een Sweet Sixteen feest! Vier jij dit feestje exclusief mee?

Al 16 jaar doe ik wat ik het allerleukste vind om te doen. Hier ben ik zo enorm dankbaar voor. En dat is een feestje waard.

In de 16 jaar dat ik onderneem is er heel veel veranderd. Weet jij nog dat je je filmrolletje weg moest brengen om het te laten ontwikkelen en afdrukken? Niet stiekem kunnen spieken op de achterkant van de camera of de foto’s wel gelukt waren.

In mijn begin jaren ontwikkelde ik mijn filmrolletjes zelf, ook foto’s afdrukken deed ik in mijn eigen doka. Per shoot kon ik maar 12 foto’s maken dan was het fotorolletje vol. Nu schieten we er op los, alles wat niet goed is, verwijderen meteen weer.

Ik weet nog goed dat ik moest in bellen op de telefoonlijn als ik internet wilde gebruiken. En het geluid dat dat maakte. 😉

Vandaag dus mijn Sweet Sixteen. En jij kunt dit exclusief meevieren met iets wat ik nog nooit heb gedaan en ook niet snel meer zal doen.

Waarom?

De allereerste ‘les’ als ondernemer kreeg ik van mijn accountmanager: Hij zei: “Weet wat je waard bent en geef nooit korting”. Zijn advies heb ik altijd opgevolgd. Hoe enorm ik mijn klanten ook waardeer, mijn waardering is nooit terug te zien in een korting. Want ik weet wat mijn werk waard is voor een klant. Zo zei Marieke dat de beelden die ik voor haar maakte ‘onbetaalbaar’ zijn, omdat ze nog nooit zo was vastgelegd in haar unieke waarde.

De kracht en de waarde van mijn klanten komen op beeld. Dat is mijn levenswerk, mijn missie, de reden waarom ik doe wat ik het allerliefste doe. En die kracht en waarde is niet in geld (en dus ook niet in een korting) uit te drukken.

En tóch krijg jij alleen vandaag een korting. Je weet, Sweet Sixteens gaan, als puber, gepaard met gekkigheid. En als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik wel van gekkigheid houd. Noem het puberaal. 😉

Ik wil dit heel graag vieren en daarom krijg je vandaag je 16% korting op een Branding Identity Shoot.

Dat betekent dat je op deze shoot, inclusief personal styling, nu meer dan € 400,- kan besparen. Besparen is fijn. Maar het is nog veel fijner om te weten wat zo’n Branding Identity Shoot jou oplevert. Als jij vandaag besluit de stap te maken naar een mega vette beeldbank, dan krijg jij meer zichtbaarheid voor jezelf en je klanten en schaal je je business op naar een hoger niveau.

Wil je eerst precies weten wat een Branding Identity Shoot voor jou en je bedrijf kan betekenen? Stuur me dan een mail dan neem ik vandaag nog contact met je op.

Super veel zin om dit unieke Sweet Sixteen Feest met jou te vieren 🙂 Tot gauw.

X Kristel

‘Ik heb hier écht een hekel aan’

Gisteren was ik met een klant aan het lunchen. Ik heb haar al meerdere keren geshoot, ze gebruikt haar foto’s voor haar e-books, webinar en website. Alleen haar social media kanalen daar doet ze niet veel mee. “Ik heb hier echt een hekel aan”, vertelde ze me. Als ze een blog heeft geschreven of mensen in haar webinar wil krijgen dan zet ze haar social media in, maar verder niet. Ze maakt geen verbinding met haar volgers, ze is alleen maar zichtbaar als ze iets van haar volgers wil. Ze komt alleen online om te halen. Terwijl het juist zo belangrijk is om gesprekken te krijgen via instagram, dan maak je direct contact met een eventuele klant. En dan wordt social media wel ineens veel leuker.

Niet schreeuwen.

Je volger heeft heel snel door of jij alleen je product promoot. Als ik ergens binnen kom op een feestje en ik gil vanuit het niets dat ik sokken verkoop, zal iedereen me voor gek verklaren en me negeren. Mensen kopen zo niets bij je. Als jij in gesprek gaat met iemand op dit feestje en hij of zij klaagt over de sokken, dan kun jij zeggen, nou ik verkoop sokken en heb er toevallig een paar in mijn auto liggen. Je mag wel een paar van me gebruiken om te voelen hoe ze zitten. Dikke kans dat deze persoon klant van je word. De hele benadering is anders. Ga niet schreeuwen op social media, vertel wat jou bezig houdt. Als mensen je leren kennen, gaan ze je vertrouwen en zo nemen ze eerder jouw dienst af. In combinatie met goede foto’s is dit medium zo krachtig en je bereik is groot. Voor een ambitieuze ondernemer kan het bereik niet groot genoeg zijn, als jij cirkeltjes blijft draaien in je eigen netwerk, ben je zo uitgewerkt. Met social media bereik je de hele wereld, hoe tof.

“Ik vind het spannend om mezelf te laten zien op social media”.

Natuurlijk kan iedereen zien wat jij post op social media, maar dat is ook meteen de kracht ervan. Je bereik is enorm. Ben gewoon jezelf, unieker wordt het namelijk niet. Doe je niet anders voor dan je bent en neem jezelf niet te serieus. Ik hou van een dolletje en laat dit ook vaak terug komen in mijn berichten.

“Het gaat niet om mij”

Dat denk je misschien. Je bedrijf gaat juist om jou. Je klant wil weten wie jij bent en waarom je doet wat je doet. Je klant hangt aan je lippen en wil alles van je weten. Mensen kopen van mensen niet van bedrijven. Stop met het verstoppen achter je bedrijf. Je krijgt veel meer klanten als jij jezelf laat zijn en achter je bedrijf vandaan komt. Zodat je een verbinding maakt met de mensen die je graag wil helpen.

“Ik heb geen idee wat ik kan posten”

Hier lopen veel ondernemers tegenaan. Wat vertel ik als ik (dagelijkse) posts maak. Je vertelt wat je klant wil horen, je praat als het ware tegen je klant als je de post schrijft. Blijf persoonlijk, neem je eigen ervaringen mee in je post. Je kunt ook oude posts weer nieuw leven in blazen. Niet alles wat je maakt hoeft helemaal nieuw te zijn. Verwijs dus niet alleen naar een blog of webinar maar vertel hoe jij ergens over denkt, stel vragen en blijf jezelf.

Ik wil je zo graag helpen met het jezelf laten zien, ook al vind je dat spannend. Ik geloof namelijk dat je door meer zichtbaarheid, goede foto’s en de juiste teksten, de allerleukste klanten aantrekt. Ben je wel zichtbaar maar met foto’s die niet jouw kwaliteit en waarde weergeven, dan trek je klanten aan die je energie kosten en niet bereid zijn om in jou te investeren.

Challenge

Elke dag kun je een post van me vinden op instagram, omdat ik het belangrijk vind om me dagelijks te laten zien en verbinding te maken met andere ondernemers. Daarom heb ik een challenge bedacht, om zo ook jou aan te sporen om jezelf dagelijks te laten zien. Je ontvangt van maandag t/m vrijdag elke ochtend een mail met daarin de opdracht en ik ga elke dag live op instagram en daar kun je me vragen stellen over de opdracht. Durf jij jezelf uit te dagen en doe je mee? De 5-daagse (gratis) challenge start op maandag 21 januari. Klik hieronder om je aan te melden en ik ga je helpen met jouw zichtbaarheid.

Aanmelden gratis challenge

Liefs Kristel

 

 

info@kristelvanherpt.com     |    Grotestraat 17a 5141 JM Waalwijk   |  +31630386112