Ongemakkelijke tv daar smul ik van. First dates, lang leve de liefde, married at first sight…. Ooooh i love it. Het is vaak zo ongemakkelijk dat ik er zelf ongemakkelijk van word. ‘Awkward’ hoor ik Aldo dan al hard roepen tegen de tv. Een woord dat we van onze pubers hebben geleerd.

Ongemak wil je vaak niet voelen. Dat merk ik ook aan de vrouwen en mannen die hier komen. Ze willen zich ook niet ongemakkelijk voelen. Ik hoef mijn camera maar in mijn handen te nemen en hoppa daar is het ongemakkelijke gevoel. Je bent je ineens super bewust van jezelf. Daarom kan gefotografeerd worden ook awkward voelen.

Vroeger vond ik dat zo lastig om te buigen, dan stonden er mensen voor mijn camera als aangeschoten herten. Ik werkte toen in een studio bij een fotowinkel. Terwijl de winkel volstond, was er om het hoekje een studio, waar iedereen je dus kon zien. En dan is het dus echt een kunst om relaxed op de foto te gaan. Meestal maakte ik een grapje om door die ongemakkelijkheid heen te breken. Maar echt als er 20 andere klanten meekijken hoe jij staat te poseren, dan dat helpt niet mee aan een relaxte shoot. Je kunt dan ook nooit maar dan

ook nooit de foto’s krijgen die je waanzinnig zijn. Sterker nog, je zult meer aan jezelf gaan twijfelen omdat het resultaat alleen maar teleurstellend kan zijn. Op dat moment, toen ik weer in die studio met volle winkel stond te shooten, dacht ik bij mezelf, dit ga ik totaal anders doen!

Je hoeft je namelijk totaal niet ongemakkelijk te voelen. Door de vele aanwijzin- gen bij ons, heb je niet eens de tijd om je awkward te voelen. Je bent veel meer bezig met waar leg ik mijn hand? Hoe zak ik door die heup en moet ik die kin nu ook naar voren doen? Daarnaast is het vooral gezellig en vliegen de complimenten en grapjes door de ruimte heen. Voor je het weet is de shoot voorbij en heb je je gewoon geen enkel moment ongemakkelijk gevoeld. En dat zie je terug!

Als een shoot ongemakkelijk is, dan ligt dat altijd aan de fotograaf, remember that! Het ligt never nooit aan jou!

Is een fotoshoot beleving iets voor jou?

Klinkt dit verhaal als muziek in de horen en wil jij nu ook meer weten over de opties die we aanbieden voor een fotoshoot ervaring bij Atelier Kristel van Herpt? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

We werken niet met een vaste investering maar dat is helemaal aan jou. Ook laten we het helemaal los wat voor shoot je wil komen doen. Is het een Boudoir fotoshoot, een Branding shoot of een 40+ portret shoot? Ik hoor graag van je! Voor meer inspiratie kun je eens kijken op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, YouTube of Spotify.

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X