Ken je dat? Dat je na de vakantie de foto’s bekijkt en bij jezelf denkt, was ik wel mee? Of zijn de foto’s die je partner of kinderen van je hebben gemaakt zo vreselijk dat je ze het liefste meteen van de telefoon wil wissen? 

Zoooo herkenbaar! Inmiddels weet ik hoe ik het voordeligst op de foto kom, maar toen ik dat nog niet wist, irriteerde ik me mateloos aan vetrollen en onderkinnen. De ergste foto’s zijn als je voluit lacht, dan heb je vaak niet 1 maar wel 3 onderkinnen. Je zou ze kunnen weg photoshoppen maar daar ben ik niet zo’n fan van en wie bewerkt nu haar vakantiefoto’s? Nee joh, veel te veel werk.

Wat helpt is je kin naar voren gooien, vanuit je nek. Je steekt je nek en kin naar voren, een beetje zoals een schildpad. Nee en dan niet je kin naar boven doen, maar naar beneden. Zo vallen je ogen nog meer op en nog belangrijker je onderkin is verdwenen. Let op, als je lacht, gaat je kin vaak toch weer naar achteren en dus is het weer raak, juist dan als je lacht gooi je je kin ietsje verder naar voren. 

Nog een belangrijk detail is dat de foto van voren wordt gemaakt, van zij ziet het er namelijk een beetje gek uit ;). Vind je dat je lijf ook te vol in beeld komt, draai dan een beetje naar zij, recht van voren gefotografeerd worden maakt voller. Draai 45 graden van de camera af of naar de camera toe. Zet je ene been voor de andere, meteen zie je er 5kg lichter uit.

Veel plezier met het maken van de meest geweldige vakantiefoto’s 😉

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X