Oooh dat ouder worden is voor veel mensen een ding. Fillers, botox, peelings en als je dit allemaal niet doet bestaan er ook nog duizenden filters waardoor je er op je telefoon beter uitziet. Natuurlijk is dit niet in real life zo, maar puur op het beeldscherm.

Tot voor kort kon ik wegkomen met alleen een beetje mascara. Als ik er echt goed wil uitzien pak ik uit met een beetje foundation, dan houdt het wel op hoor. Ouder worden hoort erbij, rimpels vind ik charmant, het laat zien dat je leeft, lacht en emoties laat zien. Maar hé, dat moet ieder voor zich weten. En nee ik ben daar niet helemaal oordeel loos in. Zo vind ik het bijvoorbeeld vreselijk om vrouwen te zien met te vol gespoten lippen. Ik kan het tweaken van iemand, mits het natuurlijk gedaan is, echt wel waarderen. Maar zelf zou ik het niet doen, tenminste dat zeg ik nu…. Wie weet heb ik voor mijn zestigste ook de hele bouw laten liften, opspuiten en vervangen. Intussen geniet ik van alles wat het leven be te bieden heeft. Dat scheelt wellicht een paar grijze haren.

Als fotografe weet ik wat voor verantwoordelijkheid ik heb. Met die camera in handen heb ik zo’n krachtige tool vast. Er hoeft maar één niet flatterende foto bij te zitten en iemands zelfbeeld kan volledig onderuit gehaald worden. De meeste vrouwen die bij mij komen hebben een verhaal, ze hebben iets meegemaakt waardoor ze nu voor zichzelf kiezen. Dat kan een scheiding zijn, een burn-out of ziekte. Maar ook pubers die een zelfvertrouwenboost kunnen gebruiken. En wees eens eerlijk deze boost kunnen we allemaal gebruiken. Die innerlijke criticus heeft altijd wel wat te zeiken.

Ik weet dat ik in staat ben om jouw zelfbeeld te transformeren in zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als iemand al eerder gefotografeerd is en deze ervaring niet heeft meegekregen of dat er onflatterende of lelijke foto’s bijzaten of dat ze zich ongemakkelijk voelde, dan is kun je beschadigd worden. Dan krijgt je innerlijke criticus gelijk. Zie je wel dat je dit niet kan, zie je wel dat je niet mooi bent…..Gaat ze liever nooit meer op de foto, twijfelt ze aan zichzelf en natuurlijk nooit aan de fotograaf. Dat is dus de power die je als fotograaf hebt. Als iemand beschadigd is, dan is het moeilijker om het vertrouwen te winnen.

Bij elke shoot ben ik me bewust van deze kracht. Iedereen die voor mijn camera staat, voelt zich kwetsbaar. Logisch, dit is niet iets wat je elke dag doet en je geeft jezelf bloot. Ik hoor je verhaal en voel je emoties. Dan komt mijn enthousiasme om de hoek kijken, haha. Ik kan zo gelukkig worden als ik jou zie groeien, dat je je muur laten zakken en volledig op mij vertrouwt. De geweldig mooie foto’s die op mijn camera verschijnen en de vrijheid waarmee jij je beweegt. Als fotografe wil ik je meenemen in wat ík zie en voel. Zodat je na de shoot jezelf anders gaat zien. Dat die innerlijke criticus eindelijk even stil is en je vrouwelijke mooie stem de overhand heeft.

Als fotografe is het zo belangrijk om altijd aan mezelf te blijven werken zowel aan mijn fotografie skills als aan mijn emotionele intelligentie. Ik ben me er bewust van dat ik met deze shoots, levens kan veranderen. Iets wat iemand, die deze ervaring nog niet heeft gedaan, zich moeilijk kan voorstellen. Inmiddels hebben we honderden vrouwen (en mannen) gefotografeerd en hebben we veel levens zien veranderen. Er werden banen opgezegd, naar het buitenland verhuisd, dromen nagejagen, zichtbaar durven zijn, afstand genomen en vooral voor zichzelf gekozen. Wauw! Elke shoot is weer een nieuw avontuur, een nieuw verhaal, een nieuwe bries in je leven. Ik gun het elke vrouw (en man) om volledig in jezelf te geloven en dat te doen waar jij intens gelukkig van word. Dan leef je jouw leven…..

Is een fotoshoot beleving iets voor jou?

Klinkt dit verhaal als muziek in de horen en wil jij nu ook meer weten over de opties die we aanbieden voor een fotoshoot ervaring bij Atelier Kristel van Herpt? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

We werken niet met een vaste investering maar dat is helemaal aan jou. Ook laten we het helemaal los wat voor shoot je wil komen doen. Is het een Boudoir fotoshoot, een Branding shoot of een 40+ portret shoot? Ik hoor graag van je! Voor meer inspiratie kun je eens kijken op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, YouTube of Spotify.

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X