In 2015 is mijn man overleden. Dan heb je de keuze om in een hoekje te gaan zitten of te vechten. Dat laatste heb ik gedaan voor mijn kinderen en voor mezelf. Mijn kinderen moeten een mooi leven krijgen en geen moeder die het leven niet meer leuk vindt. Daarom wilde ik door. Zo heb ik ook gesproken op de uitvaart van mijn man, ik verlies je, het diepste wat in me zit verlies ik. Het gaf me tegelijkertijd ook zoveel kracht om door te gaan. Dit is niet wat je krijgt, dat moet je echt zelf doen. We woonden in een klein dorp waar iedereen elkaar kent. Toen ik mijn leven weer op wilde pakken en openstond voor een nieuwe liefde, voelde ik de veroordeling vanuit de omgeving. Ze hebben het nooit tegen me gezegd, zoiets voel je. Zij denken dat als je verder gaat, dat die andere persoon weg is. Hij is niet weg, hij zit in mij en in mijn kinderen. Hij was en zal altijd een onderdeel van mij zijn. 

Zo dankbaar voel ik me nu ik samen met mijn nieuwe liefde aan het water woon. Elke dag word ik wakker en denk ik: ‘dit is een cadeau’. Het eerste wat ik doe als ik opsta is die schuifpui openen, op de vlonder staan even kijken hoe het water is en voelen hoe het weer is. Dan besef ik me pas dat dit voortkomt uit de keuzes die ik heb gemaakt. En niet alleen de keuzes die ik maakte, ook mijn kinderen. Ik vond het best moeilijk om tegen mijn kinderen te zeggen dat ik een nieuwe liefde had. Zij reageerden zo lief, ze zeiden: “als hij lief is voor jou en jij bent gelukkig, dan zijn wij ook gelukkig”. Dat is liefde!

boudoir fotoshoot

Afgelopen jaar ben ik zestig geworden, dat was ook de aanleiding om de shoot te doen. Ik vind mezelf mooizoals ik ben en dat wilde ik vastleggen. Toen ik twintig was, dacht ik dat ik niet mooi was, toen zag ik van alles aan mezelf. Ook nog toen ik dertig was, voelde ik mezelf zo. Nu zie ik pas hoe geweldig mooi ik was op die leeftijd. Toen had ik het vast moeten leggen, dat heb ik niet gedaan en dat is echt jammer. Nu heb ik het wel vastgelegd, als ik straks tachtig of misschien wel negentig word, kan ik zeggen, toen ik zestig was, zag ik er goed uit. Tevreden zijn met hoe je eruit ziet. Het was zo speciaal om te doen. Helemaal toen ik mezelf zag in jullie bioscoop, dacht ik echt Wauw! Het was veel mooier dan hoe ik mezelf zag. Je ziet aan jezelf toch altijd de mindere kanten, die zag ik op de foto’s (bijna) niet meer.

Is een fotoshoot beleving iets voor jou?

Klinkt dit verhaal als muziek in de horen en wil jij nu ook meer weten over de opties die we aanbieden voor een fotoshoot ervaring bij Atelier Kristel van Herpt? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

We werken niet met een vaste investering maar dat is helemaal aan jou. Ook laten we het helemaal los wat voor shoot je wil komen doen. Is het een Boudoir fotoshoot, een Branding shoot of een 40+ portret shoot? Ik hoor graag van je! Voor meer inspiratie kun je eens kijken op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, YouTube of Spotify.

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X