Leontien (56) is veranderingsleider, mensgedreven operations- en brandmanager met brede expertise aan zowel klant- als bureauzijde. Woont samen met haar partner.

Leontien’s professionele reis begon in de wereld van brandmanagement bij een toonaangevende telefoonprovider. Hier verwierf ze ervaring in retailmanagement en ontdekte ze de kracht van communicatie in het creëren van een unieke merkbeleving. Vervolgens ontdekte zij het fascinerende vakgebied van verandermanagement in Duitsland door haar business coach. “Het is in deze tijd heel belangrijk om snel op veranderingen in te spelen, want de wereld verandert snel. Hoe beweeglijker je bent, hoe sneller je op nieuwe behoeften in de markt kunt inspelen.”

Het ziek worden van haar moeder bracht Leontien terug naar Nederland. Dit was het moment waarop ze onverwachts kennismaakte met de IT-wereld: “De IT-wereld is zo anders. Techneuten zelf zijn heel authentiek, die zijn zoals ze zijn. Daarom moet je in staat zijn ieder individu op zijn of haar manier te inspireren en motiveren, iedereen spreekt toch een andere ‘taal’.”Hier bekleedde ze ook nu weer de rol van Chief Operations Officer en was ze lid van het managementteam. “Het leuke aan mijn werk is dat je én de menselijke kant helpt en de businesscase om naar een beter en gezonder bedrijf te gaan. Het menselijke aspect, verandering acceptabel maken en een goed verhaal vertellen om angsten weg te nemen. Hierdoor help ik mensen om verandering te omarmen.”

Ondanks dat haar carrière altijd voorop stond, heeft haar business coach ooit aangeraden om ook de liefde te ontdekken. Tijdens haar tijd in Den Haag ontmoette ze Peter, de liefde van haar leven. Hun relatie bracht haar naar Brabant, waar Leontien voor het eerst sinds lang een gevoel van stabiliteit en geluk vond. Leontien koestert haar relatie met Peter, die haar stabiliteit en steun heeft geboden, vooral tijdens moeilijke tijden zoals het verlies van haar beide ouders: “Het verlies van mijn beide ouders zette mijn leven op zijn kop en deed me opnieuw nadenken over de zin van het leven.” Ook met Peters gezondheid ging het in diezelfde periode minder. Gelukkig herstelde Peter. “Op dat moment verloor ik mijn beide ouders en vreesde ik de liefde van mijn leven te verliezen. Gelukkig is het allemaal goedgekomen.” 

kristel van herpt shoot

Leontien benadrukt het belang van zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling, vooral naarmate we ouder worden: 

“JE KOMT WAT AAN, JE GAAT TWIJFELEN AAN JEZELF, JE WORDT ONZEKERDER… DOOR AL DIE ERGERNISSEN AAN OUDER WORDEN HAD IK ECHT IETS VOOR MEZELF NODIG WAARDOOR IK MEZELF EEN HART ONDER DE RIEM KON STEKEN.”.

Dit was ook het moment dat ze contact opnam met ons om zichzelf op een nieuwe manier te ontdekken: “Ik zag de term ‘Revamped’ op jullie website en dat paste op dat moment zo, waar ik op dat moment stond. En zo heb ik het ook echt ervaren.” 

Deze business woman heeft één belangrijk advies voor zowel individuen als de maatschappij: “Als individu, zorg goed voor jezelf. Dat betekent niet alleen fysieke gezondheid, maar ook geestelijke gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Laat jezelf niet wegcijferen voor anderen. Je verdient het om je eigen leven te leiden, ook als je moeder bent en een gezin hebt.” 

Op het gebied van werk pleit ze voor de erkenning van de waarde die vrouwen kunnen toevoegen: “Ik denk dat vrouwen veel meer kunnen in deze wereld. De vrouwelijke kant van leidinggeven is zo cruciaal in de huidige tijd waarin we leven. Vrouwen kunnen de wereld wezenlijk veranderen door te verbinden en veranderlijkheid te omarmen.”

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X