Gisteren was ik met een klant aan het lunchen. Ik heb haar al meerdere keren geshoot, ze gebruikt haar foto’s voor haar e-books, webinar en website. Alleen haar social media kanalen daar doet ze niet veel mee. “Ik heb hier echt een hekel aan”, vertelde ze me. Als ze een blog heeft geschreven of mensen in haar webinar wil krijgen dan zet ze haar social media in, maar verder niet. Ze maakt geen verbinding met haar volgers, ze is alleen maar zichtbaar als ze iets van haar volgers wil. Ze komt alleen online om te halen. Terwijl het juist zo belangrijk is om gesprekken te krijgen via instagram, dan maak je direct contact met een eventuele klant. En dan wordt social media wel ineens veel leuker.

Niet schreeuwen.

Je volger heeft heel snel door of jij alleen je product promoot. Als ik ergens binnen kom op een feestje en ik gil vanuit het niets dat ik sokken verkoop, zal iedereen me voor gek verklaren en me negeren. Mensen kopen zo niets bij je. Als jij in gesprek gaat met iemand op dit feestje en hij of zij klaagt over de sokken, dan kun jij zeggen, nou ik verkoop sokken en heb er toevallig een paar in mijn auto liggen. Je mag wel een paar van me gebruiken om te voelen hoe ze zitten. Dikke kans dat deze persoon klant van je word. De hele benadering is anders. Ga niet schreeuwen op social media, vertel wat jou bezig houdt. Als mensen je leren kennen, gaan ze je vertrouwen en zo nemen ze eerder jouw dienst af. In combinatie met goede foto’s is dit medium zo krachtig en je bereik is groot. Voor een ambitieuze ondernemer kan het bereik niet groot genoeg zijn, als jij cirkeltjes blijft draaien in je eigen netwerk, ben je zo uitgewerkt. Met social media bereik je de hele wereld, hoe tof.

“Ik vind het spannend om mezelf te laten zien op social media”.

Natuurlijk kan iedereen zien wat jij post op social media, maar dat is ook meteen de kracht ervan. Je bereik is enorm. Ben gewoon jezelf, unieker wordt het namelijk niet. Doe je niet anders voor dan je bent en neem jezelf niet te serieus. Ik hou van een dolletje en laat dit ook vaak terug komen in mijn berichten.

“Het gaat niet om mij”

Dat denk je misschien. Je bedrijf gaat juist om jou. Je klant wil weten wie jij bent en waarom je doet wat je doet. Je klant hangt aan je lippen en wil alles van je weten. Mensen kopen van mensen niet van bedrijven. Stop met het verstoppen achter je bedrijf. Je krijgt veel meer klanten als jij jezelf laat zijn en achter je bedrijf vandaan komt. Zodat je een verbinding maakt met de mensen die je graag wil helpen.

“Ik heb geen idee wat ik kan posten”

Hier lopen veel ondernemers tegenaan. Wat vertel ik als ik (dagelijkse) posts maak. Je vertelt wat je klant wil horen, je praat als het ware tegen je klant als je de post schrijft. Blijf persoonlijk, neem je eigen ervaringen mee in je post. Je kunt ook oude posts weer nieuw leven in blazen. Niet alles wat je maakt hoeft helemaal nieuw te zijn. Verwijs dus niet alleen naar een blog of webinar maar vertel hoe jij ergens over denkt, stel vragen en blijf jezelf.

Ik wil je zo graag helpen met het jezelf laten zien, ook al vind je dat spannend. Ik geloof namelijk dat je door meer zichtbaarheid, goede foto’s en de juiste teksten, de allerleukste klanten aantrekt. Ben je wel zichtbaar maar met foto’s die niet jouw kwaliteit en waarde weergeven, dan trek je klanten aan die je energie kosten en niet bereid zijn om in jou te investeren.

Challenge

Elke dag kun je een post van me vinden op instagram, omdat ik het belangrijk vind om me dagelijks te laten zien en verbinding te maken met andere ondernemers. Daarom heb ik een challenge bedacht, om zo ook jou aan te sporen om jezelf dagelijks te laten zien. Je ontvangt van maandag t/m vrijdag elke ochtend een mail met daarin de opdracht en ik ga elke dag live op instagram en daar kun je me vragen stellen over de opdracht. Durf jij jezelf uit te dagen en doe je mee? De 5-daagse (gratis) challenge start op maandag 21 januari. Klik hieronder om je aan te melden en ik ga je helpen met jouw zichtbaarheid.

Aanmelden gratis challenge

Liefs Kristel

 

 

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X