Plastisch misschien niet zo fantastisch….

Samen met mijn moeder heb ik naar het programma plastisch fantastisch gekeken van Diana Gabriels. Het eerste interview dat ik van haar zag, was bij ladies night en daar schrok ik eigenlijk een beetje van. ‘Zelfvertrouwen is te koop’ riep ze ijzig. 

En dat zelfvertrouwen verkoop ik natuurlijk ook, alleen op een iets andere wijze dan zij. Vol verbazing hebben we gekeken naar de mensen die ‘gefixt’ wilden worden. Je ziet iets in de spiegel wat je haat en dus laat je dat veranderen, aan de buitenkant. Omdat er aan de binnenkant niets veranderd is het on-going proces. Het streven naar die perfectie zorgt er dus voor dat er altijd weer iets nieuws komt dat gefixt moet worden. 

In eerste instantie had ik best wel een mening over Diana. Door het kijken van het programma heb ik echt wel respect voor haar gekregen en vind ik haar een heerlijk mens. Ze is er echt voor haar patiënt, zo gek als een deur en super gedreven. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten of je in jezelf laat snijden om tot een mooier resultaat te komen. Ik geloof dat acceptatie mooier is dan een plastische operatie. Bijna alle mensen die door haar zijn geholpen lijken op elkaar. Er is dus een onrealistisch schoonheidsbeeld gecreëerd, waar mensen aan willen voldoen. En waar dus meerdere operaties voor nodig zijn. Nogmaals doe waar je gelukkig van word. Ik geloof niet dat hier de oplossing voor zelfvertrouwen in zit. Ik denk zelfs dat het je nog meer laat twijfelen. Het werkt verslavend, na twee maanden ben je gewend aan je nieuwe look en wordt je er niet meer zo gelukkig van. Zie je al snel iets nieuws wat aangepakt mag worden en ook daar ben je weer even gelukkig mee. 

Een paar jaar geleden fotografeerde ik een vrouw van 60. Bij het zien van haar foto’s zei ze ‘ik zie nu in dat ik geen plastische chirurgie nodig heb, ik zie hoe mooi ik ben’. Door in te zien hoe mooi je van jezelf bent en te accepteren dat er ook minder mooie kanten zijn, daardoor groeit je zelfvertrouwen. Én blijf je authentiek.

Deze foto van mij vind ik echt geweldig. Het laat me vrouw en sexy voelen. Hiervoor heb ik geen implantaten nodig. Maar een goede houding, de juiste belichting en een heerlijke energie. Als je jezelf even niet meer ziet zitten, is het zo fijn om geweldige foto’s van jezelf te zien waardoor je gaat zien hoe mooi je bent. Verandert er daardoor iets aan je lijf? Nee! Er verandert wel iets in je binnenkant en dat straal je uit naar de buitenkant. Je straalt een hele andere energie uit en dat kun je nooit opereren. 

Is een fotoshoot beleving iets voor jou?

Klinkt dit verhaal als muziek in de horen en wil jij nu ook meer weten over de opties die we aanbieden voor een fotoshoot ervaring bij Atelier Kristel van Herpt? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

We werken niet met een vaste investering maar dat is helemaal aan jou. Ook laten we het helemaal los wat voor shoot je wil komen doen. Is het een Boudoir fotoshoot, een Branding shoot of een 40+ portret shoot? Ik hoor graag van je! Voor meer inspiratie kun je eens kijken op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, YouTube of Spotify.

Curves billen boudoir fotoshoot

RISE | zie jezelf als nooit tevoren | Dé online cursus naar je future self

X