Ik op een datingsite?

Het was lente 2009, eindelijk had ik alles op weer op de rit. Een eigen huisje samen met de kinderen. Na de scheiding waren er behoorlijk wat dingen die geregeld moesten worden. Misschien heel gek om dit dit zeggen, maar ik wist dat deze man niet voor altijd voor mij zou zijn. Wij zijn elkaars tegenpolen en soms kan dat goed werken, maar voor ons niet. Na een relatie van 7 jaar en 3 mooie kinderen rijker was de koek op.

Wanhopig

Toen ik net gescheiden was, zat ik elke avond alleen op de bank. Zelfontwikkeling had ik toen nog niet van gehoord en ik voelde me best vaak eenzaam. Ik had al vaker datingsites voorbij zien komen, ik zag mezelf daar nou niet echt tussen staan. Een jonge vrouw van 29 met 3 kinderen die nooit meer wilde trouwen en al helemaal geen kinderen meer wilde. Ik weet niet, internet daten was in mijn ogen suf. Alleen mensen die hopeloos op zoek waren naar de liefde, hadden zo’n profiel. En zo wanhopig was ik zeker nog niet. Het voelde voor mij misschien wel als falen. Dat je die leuke man niet meer in de kroeg tegenkomt of in de supermarkt. Dat vind ik zo romantisch. Alhoewel, mijn opa en oma hebben elkaar ook leren kennen via een contactadvertentie in de krant, zij waren hun tijd ver vooruit. Iemand had voor mijn opa een advertentie gemaakt en mijn oma reageerde hier op. Tot op hun allerlaatste dag samen waren zij smoorverliefd. Inmiddels is mijn opa alweer zo’n 21 jaar geleden overleden. Hun mooie liefdesverhaal is me vaak verteld.

Op een avond verveelde ik me zo, dat ik uit nieuwsgierigheid toch maar een account aanmaakte. Mijn kinderen waren toen, 6, 3 en 2 en lagen om 7 uur op bed, toen had ik nog de avonden voor mezelf en kon ik wel wat afleiding gebruiken. Nu zou ik het heerlijk vinden om een avondje alleen op de bank te zitten, maar dat geheel terzijde….
Ik had wat profielfoto’s van mezelf gemaakt in de studio en deze erop geplaatst. Alles ingevuld zoals naam, welke kleur haar, kleur ogen, kinderwens : NEE, mailadres, hobby’s, werk… Ondertussen belde ik met een vriendin om te zeggen dat ik toch een account had aangemaakt. Klapte mijn laptop dicht en was gezellig aan het kletsen. Een half uur later was ik toch wel nieuwsgierig of ik een berichtje had gehad. Ik deed mijn laptop open…….. en had 221 berichtjes 😱. Oké dan…. Ik was verbaasd dat ik zoveel aandacht kreeg. Ik had meerdere profielfoto’s op mijn account geplaatst, tja ik was toen natuurlijk al fotograaf.

Dates

Heel veel mannen vielen meteen af, te oud, te jong, totaal niet mijn type, dit kon ik natuurlijk allemaal zien vanaf die profielfoto die zij gebruikte, haha. Juist bij datingsites word je beoordeeld op je foto. Met meerdere mannen heb ik gebeld en met sommige afgesproken. Zoals die ene keer met Ted, ik was die avond niet lekker. Hij besloot toen naar mijn huis te komen (what was i thinking). Maar goed ik had met mijn buurman afgesproken dat als hij me zou horen gillen of ik zou tegen de muur bonken dat hij me moest komen redden. De bel ging, ik deed de deur open en het eerste wat hij zei : ‘zo, jij bent lekker’. Ahum, ook hallo. Hij had een soort van vitamine pakketje voor me gemaakt, verse jus en fruit. Binnen 10 minuten lag hij bovenop me in de bank. Die liet er duidelijk geen gras over groeien, hij wilde uiteindelijk niet echt naar huis. Gelukkig kreeg hem toch het huis uitgezet. Dat was een heftige eerste date, Ted werd hem niet! De dag erna deed hij nog een poging om af te spreken, helaas voor mij was het een duidelijke nee. Een paar dagen later had ik nog een date, ik kan zijn naam niet meer herinneren. Dit keer ook bij mij thuis, mijn kinderen lagen boven gewoon te slapen dus ik kon niet echt weg in de avonden. Hij kwam binnen en vroeg of hij z’n schoenen uit mocht doen. Ik keek naar zijn bordeaux rode instappers en zijn witte sportsokken. Nu zou ik daar misschien meer van gecharmeerd zijn dan toen. Ken je dat grote rode kruis van die talentenshow, dat grote rode kruis verscheen meteen toen ik zijn schoenen en sokken zag. Niet meer goed gekomen! Deze date was wel een stuk relaxter en we hebben alleen wat gekletst, toen heb ik hem buiten gezet en nooit meer gezien of gehoord. 

 

Een paar weken later, ontving ik een berichtje van ‘sporty’…. hij werd steeds naar mijn profiel gelokt door mijn foto’s.  Ik werd trouwens niet echt naar zijn foto’s getrokken, dat was gewoon een vakantiefoto met een kind in z’n nek. We raakten aan de praat en steeds als ik iets typte, typte hij precies hetzelfde… dat was zo bijzonder. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik vroeg zijn telefoonnummer en belde hem, terwijl de telefoon overging, typte hij, het zou wel heel flauw zijn als ik nu niet zou opnemen hé…. Gelukkig nam hij uiteindelijk wel op, uren hebben we gekletst. Ook zat ik steeds vaker achter mijn laptop om te msn-en. Als ik zag dat hij weer online was, voelde ik een warme golf door mijn buik. 

Op een donderdagavond ging ik met een vriendin naar Tilburg, een concert van Boris. Na dat concert zouden we elkaar voor het eerst gaan zien. Jeetje wat was ik zenuwachtig. Marieke en ik zaten al aan een tafeltje toen hij binnen kwam lopen. Mijn hart ging zo tekeer. Zo gek om iemand dan in het echt te zien, terwijl we daarvoor alleen berichtjes stuurden of belden. Dit was de allereerste date die niet in mijn eigen huis was en dit beviel veel beter. Aan het einde van de avond, liep hij mee naar de auto op het dek van de parkeergarage gaf hij me een kus. Kort daarna hebben we allebei ons account op relatie planet opgezegd. Inmiddels hebben we samen twee kinderen gekregen (waarvan eentje doodgeboren is) I know, dat was ik nooit meer van plan, liefde doet gekke dingen met je. Trouwen? Nee daar doe ik echt niet meer aan. We zijn nog steeds gelukkig samen met al onze 6 kinderen. Ik ben zo blij dat ik op die avond in 2009 een account had aangemaakt op relatie planet   

Zo ben ik er achter gekomen hoe belangrijk een profielfoto is, of dat nu voor zakelijk gebruik is of voor je dating avontuur. Een goede foto trekt enorm de aandacht en kan je zelfs de liefde van je leven brengen. Kun jij mooie foto’s gebruiken voor Tinder of een datingsite? Klik dan hier voor meer info.

Is een fotoshoot beleving iets voor jou?

Klinkt dit verhaal als muziek in de horen en wil jij nu ook meer weten over de opties die we aanbieden voor een fotoshoot ervaring bij Atelier Kristel van Herpt? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

We werken niet met een vaste investering maar dat is helemaal aan jou. Ook laten we het helemaal los wat voor shoot je wil komen doen. Is het een Boudoir fotoshoot, een Branding shoot of een 40+ portret shoot? Ik hoor graag van je! Voor meer inspiratie kun je eens kijken op Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, YouTube of Spotify.

 

RISE | zie jezelf als nooit tevoren | Dé online cursus naar je future self

X