Mensen oordelen snel, zodra ze een foto zien, wordt dat oordeel al gevormd. Het gebeurt onbewust. Als je luxe of klasse uitstraalt denkt ons brein meteen dat zal wel heel goed zijn of als iets er goedkoop uitziet, dan zal het wel niet veel zijn. Hier wordt meteen een waarde aan bepaald, onbewust. 

Veel (vooral) vrouwen en vrouwelijke onderneemsters zie ik struggelen met hun waarde. Jouw eigenwaarde hangt aan samen met het tarief dat je vraagt of de dingen die je koopt. Je trekt nooit meer aan dan je gelooft dat je waard bent. En dat is ook echt zo. Als jij niet gelooft in de waarde die jij te bieden hebt, zijn je tarieven altijd te laag.   

Een onderneming starten is vaak niet zo moeilijk inschrijven bij de kvk en je bent ready to go. Het overtuigd zijn van jezelf,  een goed tarief voor jezelf bepalen en dat uitstralen is vaak veel lastiger. Dan komen er vragen in je naar boven als, kan ik dit wel, wie ben ik om zoveel te vragen, gaan mensen dit wel betalen. Dat stemmetje moet je gaan beheersen en temmen. Jezelf steeds voorzien van positieve energie en geloven in jezelf. Als je dan een goed tarief hebt bepaald, dan is dat dus ook wat je moet gaan uitstralen.

Je klant moet meteen het gevoel krijgen, zij gaat dit voor mij oplossen en dat vind ik haar waard. Dat lukt dus niet met foto’s die jouw waarde niet uitstralen. Als je jezelf goedkoop wegzet zul je niet aantrekken wat je wil. Klanten gaan niet voor je betalen omdat je dat gewoon niet uitstraalt. Je krijgt klanten die altijd zeuren over de prijs, je klant spiegelt jou namelijk. Als jij het jezelf niet eens waard vind, dan vind je klant dat dus ook niet. 

Als het om tarieven en eigenwaarde gaat, sta ik altijd meteen aan. Vorige week nam ik een dienst af bij een onderneemster, commercieel was een woord waar ze allergisch voor was. Zij wilde niet commercieel zijn en wil voor iedereen betaalbaar zijn. Bij mij gaan dan alle alarmbellen af. Hier ligt een stukje eigenwaarde aan ten onder. We raakten aan de praat en inderdaad uiteindelijk was een te lage eigenwaarde het probleem. Voor iedereen betaalbaar willen zijn is iets wat je jezelf wijs maakt. Als mensen jouw waarde niet zien, dan komen ze toch niet, hoe goedkoop je ook bent. 

Ga altijd staan voor de waarde die jij te bieden hebt. Dat is altijd meer dan je zelf denkt! Dus als je gaat investeren in fotografie voor je brand zorg er dan voor dat iemand die jou fotografeert jouw waarde ziet en ook kan vangen. Ten eerste ga je groeien door deze foto’s, je gaat namelijk zien wat je waarde is. Je ziet waar jij naar toe wil groeien of waar je graag wil zijn. En ten tweede straal je de waarde uit die jij ook waard bent! Misschien voel je het nog niet altijd zo, deze foto’s laten zien dat je daar wel in mag geloven. Hierdoor wordt het vele malen makkelijker om deze foto’s te gaan delen omdat je zo gelukkig word van deze beelden. Die foto’s maken voor je branding is dus veel meer dan gewoon even wat leuke foto’s maken voor je Instagram of website. Het is niet alleen content, er zit een verhaal, visie, missie en waarde achter.

Een aantal weken geleden kreeg ik een aanvraag voor een branding shoot. Ik weet het, ik ben niet goedkoop en daar ben ik trots op, ik sta voor de waarde die ik lever. Ik nam een kijkje op haar website, geen geweldige foto’s, beetje amateuristisch en dus geen professionele uitstraling. Daar viel veel winst voor haar te behalen. Uiteindelijk was ik voor haar te duur, helemaal prima! (Ik geloof niet in concurrentie, er is genoeg voor iedereen) Kort daarna nam ik weer een kijkje op haar website, ze had nieuwe foto’s, jammer genoeg niet heel veel beter dan haar vorige foto’s. Nog steeds ontbrak het aan waarde. Het leken iPhone foto’s, terwijl ik wist dat ze een ‘fotograaf’ had ingehuurd. Komt ze nu beter en professioneler over ? Laat ze haar waarde zien, nee! Dus je hebt een goedkopere fotograaf geregeld, geld uitgegeven en bent niets verder gekomen. Dat vind ik zo’n zonde. Ik wil niet zeggen dat een goedkope fotograaf altijd slecht werk levert, maar die fotograaf gelooft ook niet in haar waarde. Hoe kan diegene dan jouw waarde vastleggen ? 

Voordat je je gaat verdiepen in fotografie voor je business bedenk dan wat je wil, hoe je wil overkomen en welke waarde jij te bieden hebt. Om dat vervolgens om te zetten in waardevolle beelden die iets toevoegen. Ga op zoek naar een fotograaf waar jij die verbinding mee hebt en die jou kan helpen met de juiste beelden. Dus ga niet voor de goedkoopste, maar voor diegene die jou het beste kan helpen en waar je de klik mee voelt. Bedenk wat deze shoot jou kan opleveren in plaats van wat het je kost. Als jij groeit als persoon, groei ook je business, zo simpel is het. Geloof in jezelf, nee, ben overtuigd van jezelf. Dan straal je uit wat jij te bieden hebt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onderneemsters, maar voor iedereen. Geloof in jezelf! Daar ga je door groeien ♡

Klaar voor een fotoshoot?

Of je nu tijd neemt voor jezelf of jezelf gewoon in een totaal ander licht te willen zien, met een fotoshoot bij Atelier Kristel van Herpt is dit allemaal mogelijk. Onze fotoshoots bieden een totaal nieuwe blik op jouzelf, zowel van binnen als van buiten. Perfect voor iedere vrouw!

Neem de tijd om eens rustig de ervaring van andere vrouwen te bekijken om te ontdekken dat het écht impact heeft. Zie hoe andere vrouwen zichzelf weer op een voetstuk zetten zonder uit te hoogte te zijn. Maar puur uit liefde voor haarzelf. Ontdek welke fotoshoot beleving bij jou past. Wil je meer weten? Laat dan je gegevens achter op de contact pagina!

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X