Het moederschap is mooi en je krijgt er ontzettend veel liefde voor terug, je krijgt er ook een flinke verantwoording bij en het woordje ‘maaam’ hoor je waarschijnlijk meer dan 100x per dag, helemaal als je er vier hebt zoals miss H. Als je eenmaal moeder bent, kun je je leven vóór je kinderen niet eens meer herinneren. Je bent altijd in dienst van je kids. Ook al probeer je je nog zo hard te herinneren hoe het was voordat ze er waren dan is het moeilijk om dat gevoel terug te halen. 

De connectie met jezelf gaat vaak verloren, niet alleen door het moederschap maar ook door het volwassen leven. Zo werkt het nu eenmaal. Je wordt geleefd. Er zijn verschillende redenen om een shoot te doen, maar de meeste gehoorde reden in mijn studio is dat vrouwen zich weer vrouw willen voelen. Ze willen weer de connectie met de kant van haar die ze ‘vergeten’ zijn. Zo kwam miss H. ook naar de studio. 

‘Een tijdje geleden deed ik een shoot met mijn dochter in Amsterdam. We kregen geen aanwijzingen, niks! Dat maakte me behoorlijk onzeker, kijk ik ben geen model en heb dus ook geen idee hoe ik op de foto overkom. Ik denk dat ik een mooi gezicht op zet maar toen ik die beelden terug zag, was het alles behalve mooi. Met enige spanning stapte ik de studio van Kristel binnen. Alleen de binnenkomst was al totaal anders dan de studio in Amsterdam. Ik voelde me welkom en er was oprechte aandacht voor mij. Mijn haar en visagie werden gedaan en ik voelde me echt zo mooi. Ook de shoot was zo relaxed, geen enkel moment heb ik me ongemakkelijk gevoeld.’ 

“Mam, wat eten we vanavond ? Maaaam, mag ik 5 euro ? Mam, ik heb drinken omgegooid” Daar ging mijn gevoel van vrouwelijkheid al weer na de shoot. Mijn haar zat gelukkig nog prachtig, dat was nog een aandenken aan de dag van de shoot. Ondanks dat ik weer in de moederrol terecht was gekomen, krijg ik de shoot niet uit mijn hoofd. Ik verlang ernaar om mezelf te zien. Elke dag komt de shoot in mijn gedachten weer even voorbij. Ik merk dat het meer in me heeft losgemaakt dan ik van te voren dacht. 

 

‘Dan breekt de dag aan dat ik mezelf mag gaan zien. Misschien vind ik dit moment nog wel spannender dan de shoot zelf. De deur gaat open en dan zie ik mezelf staan. Oh wauw! Ik weet dat ik het ben, maar zo zie ik mezelf in het dagelijks leven helemaal niet. Dit is gewoon beter dan jurken kopen en daar houd ik echt heel erg van. Ik face-time mijn moeder die in Kroatie woont, ook zij is zo onder de indruk. 

Blije moeder fotoshoot
Moederdag fotoshoot

Ik kan naar mezelf blijven kijken, ik kan er gewoon niet over uit dat de foto’s zo mooi zijn geworden. Dit ben ik gewoon. Ik ben meer dan alleen een moeder, ik ben een prachtige vrouw en voel die connectie weer met haar. 

 

Toen ik thuis kwam met mijn foto’s waren de kinderen verrast. Ik had één foto speciaal voor mijn man uitgezocht. Samen met de kinderen hebben we die foto ingepakt en tijdens het avondeten gegeven. Alle kinderen stonden om hem heen toen hij het cadeau uitpakte. Zo benieuwd wat hij ervan zou vinden. Hij maakte het pakketje open en ik zag de twinkeling in z’n ogen. Hij stond op,  gaf me een kus en vertelde dat hij me prachtig vind. 

Wat een waanzinnige ervaring! Eentje die ik nooit meer vergeet.’

Lieve miss H. dankjewel voor het delen van jouw ervaring. Je bent een prachtige vrouw, het was zo gaaf om jou te shooten.

Fotoshoot voor moeders
Fotoshoot empowerment vrouw

Klaar voor een fotoshoot?

Of je nu tijd neemt voor jezelf of jezelf gewoon in een totaal ander licht te willen zien, met een fotoshoot bij Atelier Kristel van Herpt is dit allemaal mogelijk. Onze fotoshoots bieden een totaal nieuwe blik op jouzelf, zowel van binnen als van buiten. Perfect voor iedere vrouw!

Neem de tijd om eens rustig de ervaring van andere vrouwen te bekijken om te ontdekken dat het écht impact heeft. Zie hoe andere vrouwen zichzelf weer op een voetstuk zetten zonder uit te hoogte te zijn. Maar puur uit liefde voor haarzelf. Ontdek welke fotoshoot beleving bij jou past. Wil je meer weten? Laat dan je gegevens achter op de contact pagina!

RISE | zie jezelf als nooit tevoren | Dé online cursus naar je future self

X