Sssssssstttttt…… ‘Ga nu naar boven’ roep ik lichtelijk geïrriteerd. ‘Als ik klaar ben kun je weer naar beneden komen’. Vandaag had ik mijn laatste online reveal, dat wil zeggen dat er even geen nieuwe shoots gepland zijn, logisch natuurlijk. Ik wil niemand in gevaar brengen en al helemaal mijn zwangere visagiste niet. Niet dat ik iets onder de leden heb, tenminste dat denk ik dan hé. Want op dit moment is niets zeker. 

 

Afgelopen week is mijn macbook pro ermee opgehouden, geen beeld meer en dat is toch lastig foto’s bewerken om niet te zeggen niet te doen. Gelukkig bied mijn iMac uitkomst en kan ik vanuit thuis toch gewoon werken. Mezelf verplaatsen met deze iMac verloopt iets minder soepel. Vandaar dat het hele gezin naar boven verplaatst moet worden. Nou ja, de jongste ging douchen en de andere 2 pubers hadden mijn camera gevonden. Ze wilde elkaar fotograferen. ‘Natuurlijk mag dat, maar dan wel buiten’ zo probeer ik de rust enigszins te bewaren in de woonkamer.  Kortom voordat ik goed en wel klaar zat voor mijn online reveal was er al wat strijd geweest. Ik weet niet hoe jullie nu werken, maar ik merk dat het de nodige irritaties met zich meebrengt. Waar ik eerst nog wel wat tijd had voor mezelf, voel ik mezelf soms echt opgesloten. 

 

Gelukkig zie ik aan de andere kant van mijn scherm een vrouw met dezelfde uitdaging. Ook haar kind dartelt om haar heen. Dan voel ik me tenminste niet bezwaard als van achter mij flink gelach te horen is van mijn pubers die aan het shooten zijn. Ik zet haar slideshow aan, haar foto’s verschijnen één voor één op het scherm en ik zie dat die foto’s haar raken. 

 

Vanuit de badkamer hoor ik mijn jongste schreeuwen, shampoo in z’n ogen (hoor ik achteraf). Wat zal ze wel niet denken van alle hectiek hier…. Ondertussen probeer ik mijn focus te houden op de mooie vrouw voor me. Samen met haar loop ik al haar foto’s door. En weer ben ik afgeleid, de twee die aan het fotograferen zijn, komen met een vraag hoe ze de camera van het statief afkrijgen. Tussen de bedrijvigheden door, schroef ik de camera van het statief af en kan weer verder met foto’s laten zien.

 

De keuze blijkt voor haar lastiger dan gedacht. Waar ze eerst misschien bang was voor geen enkele mooie foto van haar, moet ze nu een keuze maken uit teveel geweldige foto’s. Haar man komt ook even meekijken, samen met haar dochter. Intussen maakt mijn zoon ook nog even een foto van mij terwijl ik middenin deze reveal zit. Ben ik weer afgeleid…. Wat een uitdaging om met z’n allen thuis te zijn en toch te blijven werken. Het is wel onwijs fijn dat we nog een luikje hebben naar de buitenwereld via internet. Het was alsof we vanmorgen toch even bij elkaar zaten, gezellig kletsen en even iemand anders zien dan alleen mijn eigen gezin. 

 

Het allerbelangrijkste is dat we gezond zijn en blijven en daar blijf ik graag voor thuis. Stay safe 

Deze foto is gemaakt door mijn zoon Duuk tijdens de online reveal.

RE-FOCUS | Start je dag gemotiveerd ♡

X