Magisch is het moment als iemand voor het eerst haar foto’s ziet, afgedrukt in een passe-partout staan ze tegen de donkere wand. De deur gaat open, ze kijkt me aan en vraagt terwijl haar blik volledig op mij gericht is, ‘staan ze daar’? Ze had in haar ooghoek alle witte passe-partouts al zien staan. ‘Ja, kijk maar, daar staan ze voor je klaar’. Ze zuchtte diep en draaide haar hoofd richting dé wand. De wand waar al haar geweldige foto’s staan. Ze loopt langzaam naar haar foto’s toe met haar handen voor haar gezicht geslagen. Ze was even stil terwijl ze de beelden op haar in liet werken.

‘En?’ vroeg ik haar. Ze draaide om en ik zag haar tranen in haar ogen. Ze was ontroerd door zichzelf. Nog nooit eerder had zij gezien of gevoeld hoe mooi ze echt is. Op dit moment was haar leven anders geworden. Op dit moment voelde zij wie ze diep van binnen is.  ‘Zo heb ik mezelf nog nooit gezien. Ik zie nu een mooie vrouw, die ik eerder niet zag.’ Één voor één bekeek ze de foto’s, haar foto’s die zo’n impact op haar hadden.

Het moment van de reveal is waar mijn werk tot uiting komt. Pas dan zie en voel ik wat het met diegene doet die ik heb gefotografeerd. Een beetje egoïstisch is het misschien, maar ik wil altijd graag zelf bij de reveal zijn om hun allereerste reactie te zien. Ik wil het zien als zij zichzelf voor het eerst zien. Dat hun mond openvalt van verbazing, dat ze hun tranen niet meer kunnen bedwingen omdat ze zo onder de indruk zijn van zichzelf. Dan zie je wat een foto met je kan doen. Er staat letterlijk een nieuwere versie van jezelf op. Die oude laat je achter en jouw nieuwe en betere versie gaat verder. De versie die liever is voor jou, die meer waardering heeft voor jou en die veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen.

Mijn werk is geslaagd als ze zegt ‘ik kan niet kiezen, ik wil ze allemaal’. Vrouwen zijn zo hard voor zichzelf, helemaal als het gaat om hun uiterlijk gaat. Ik wil je op je mooist laten zien, niet door de foto te manipuleren in photoshop, maar ik wil jou vastleggen. De vrouw die in jou zit, jouw sterke persoonlijkheid vol zelfvertrouwen. Het zit allemaal in jou, je hoeft het alleen nog maar te zien.

Mijn missie is om elke vrouw sterk, vol zelfvertrouwen en eigenwaarde te fotograferen. Dat jij gaat geloven dat zij in jou zit. Je uiterlijk is lang niet zo belangrijk als je innerlijk. De wereld heeft meer vrouwen met zelfvertrouwen nodig. Laten we samen aan jouw innerlijk werken, dat schijnt door in jouw uiterlijk.

 

RE-FOCUS | Start je dag gemotiveerd ♡

X