Time flies! Helemaal na je veertigste, de dagen vliegen voorbij. Het is al meer dan 20 jaar geleden dat ik 20 was. Oh my… Het lijf dat ik toen had en waar ik toen onzeker over was, daar zou ik nu voor tekenen. Nee hoor, ik vind het prima hoe ik eruit zie. Bijna prima dan, het mag altijd een paar kilootjes minder (en nee op deze gedachte ben ik niet trots, maar hij is er wel).

Mijn lijf is niet meer hetzelfde als toen, er hebben kinderen in gewoond en de zwaartekracht helpt ook niet bepaald mee. Dat betekent niet dat ik mezelf niet meer sexy vind. In tegendeel, ik geloof dat ik me nog nooit zo zelfverzekerd en sexy heb gevoeld (ondanks die extra kilootjes).

Dit hoor ik ook terug bij de vrouwen, die boven de 40 zijn, die ik heb gefotografeerd. Zij gaven zich letterlijk bloot. En wat dat met je doet, wauw! Het werkt bevrijdend. Nee, je lijf is niet meer hetzelfde als toen je jonger was. En ik zal je nog een geheimpje verklappen, het gaat er zeker niet beter op worden. als je 60 bent, zou je willen dat je je lijf had van toen je 40 was.

Tijd dus om je lijf te omarmen in als haar veranderingen. Je hebt maar één lichaam in dit leven. Je kunt het haten of ervan houden, je hebt zelf die keuze. Ik kies meestal voor het laatste (al lukt me dat niet altijd, zeker niet als het weer die tijd van de maand is). Door boudoir foto’s van jezelf te hebben, is het beeld van mijn lichaam wel veranderd. Ik waardeer mezelf veel meer. En voel me dus echt sexy, dat had ik vroeger nooit kunnen denken.

Lieve dames, het maakt niet uit hoe oud je bent of welke maat je draagt. Je bent nooit te oud om je sexy en mooi te voelen. Wees lief voor jezelf en je lijf. Voed je gedachten met complimenten in plaats van kritiek. Geniet van het ouder worden met alle veranderingen die daarbij komen kijken. Jij bent goed zoals je nu bent.

Check al die 40 plussers hieronder, dit is toch echt geweldig! Boven de 40 en toch nog steeds HOT.

 

X

Kristel

 

[FinalTilesGallery id='5']

RE-FOCUS | Start je dag gemotiveerd ♡

X