6 stappen naar een geweldige (zakelijke) profielfoto

 

Te vaak krijg ik te horen dat iemand zich niet fotogeniek vind. En hierdoor stellen ze het maken van de profielfoto uit of (erger nog) zoeken ze een vakantie foto uit die ze inzetten als profielfoto. Een goede profielfoto laat zien wij jij bent en wat jij te bieden hebt. Dit is de eerste indruk die je iemand geeft online. Hoe zorg je er nu voor dat deze eerste indruk, spot on is ?

 

Stap 1:  Zoek een fotograaf die bij je past. 

Die begrijpt wat jij wil en met je meedenkt. Waar je je bij op je gemak voelt. Er is niets zo erg als een fotograaf geen aanwijzingen geeft en je een beetje aan je lot overlaat. Zo voel je je ongemakkelijk en dat zie je weer terug in de foto’s. De klik die je hebt met de fotograaf hebt, zorgt ervoor dat jij fotogeniek bent. Jij denkt misschien dat je niet fotogeniek bent, maar dit ligt toch echt bij diegene die jou fotografeert. Door de juiste aanwijzingen te geven en naar jou te luisteren en te kijken, voelt deze fotograaf aan hoe zij of hij jou het beste kan fotograferen. Vaak zeggen mensen tegen me, als de foto’s spontaan gemaakt zijn, zonder dat ik het doorheb, dan zijn ze meestal wel leuk. Maar als ik moet poseren wordt het niks. Toch is dat iets wat jij jezelf hebt wijs gemaakt. Als ik ze na dit statement fotografeer, zien ze dat het ook anders kan. De connectie/klik is de belangrijkste stap voor die geweldige profielfoto!

 

Stap 2 : Haar

Als je haar maar goed zit, dat geldt natuurlijk ook voor je profielfoto. Mocht je je haar regelmatig kleuren, zorg er dan voor op de dag van de shoot dat je geen uitgroei hebt. Het haar valt zo’n twee weken na je knipbeurt op z’n mooist. Dus ga niet de dag voor de shoot naar de kapper om je coupe te laten knippen, als het kapsel net iets anders uitvalt, heb je geen mogelijkheid meer om de shoot te verzetten. Dus beter ga je 2 weken voor jouw shoot naar de kapper.

Stap 3 : Styling

Wat neem je mee naar de shoot qua outfits ? Overleg vooraf met de fotograaf wat je het beste mee kunt nemen. De meeste zullen een overzicht hebben welke kleding het goed doet op de foto. Tijdens onze zakelijke profielfotoshoots zorgen wij ervoor dat er een styliste aanwezig is, zij zal je helpen tijdens het stylen van jouw outfits. Vooraf ontvang je een filmpje van wat je het beste mee kunt nemen naar de shoot. Je kunt ook een kijkje nemen op interest en bekijken welke foto’s je gaaf vind, kijk dan ook even naar de kleding die zij dragen. Zo kun je zelf ook wat ideetjes opdoen voor jouw shoot.

 

Stap 4 : Make-up

De make-up die je dagelijks draagt is vaak anders dan de make-up die gebruikt wordt tijdens de fotoshoot. Daarom adviseer ik je om een visagiste in te huren voor een shoot. De visagiste weet precies wat mooi overkomt op de foto. Als je voor een shoot een visagiste je make-up laat verzorgen, voel je je al iets relaxter. Het is een verwen momentje voor jezelf. Je ziet in de spiegel hoe je mooie kanten nog meer geaccentueerd worden. Ook ben je dan helemaal foto proof, dat wil zeggen dat jouw make-up nu perfect is aangepast op de belichting tijdens de shoot. Tijdens onze shoots is visagie en haarstyling altijd inbegrepen, omdat wij het belangrijk vinden dat jij relaxed de shoot in gaat en er top uitziet!

 

Stap 5 : Nagels

Draag je normaal nagellak, dan zou ik dat tijdens de shoot ook doen. Zorg ervoor dat deze nagellak er netjes opzit en er niet half afgebladderd is. Je zou kunnen kiezen voor een opvallende of juist minder opvallende kleur. Dat ligt helemaal aan jou, wat jij mooi vind.

 

Stap 6 : Relax

Stress niet de avond voor de shoot. Zorg dat je goed slaapt en laat alle spanningen los. Het is niet nodig om gespannen te zijn. Als je al deze bovenstaande stappen hebt opgevolgd, dan kan het niet anders dan dat jouw foto’s waanzinnig zullen zijn. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de shoot is relax en glimlach. Die positieve energie wil je graag vangen op beeld.

 

Ben je benieuwd of het klikt met jouw fotograaf? Bel me dan even op +31630386112

RE-FOCUS | Start je dag gemotiveerd ♡

X