Als ik tegen je zou zeggen dat je NU zou gaan bungee jumpen. Dan weet ik zeker dat de angst het meteen van je overneemt. Je voelt dingen die je eerder niet voelde en alles in je lijf schreeuwt dat je het vooral niet moet doen, toch? 

Alleen bij die gedachte krijg ik het al benauwd, van boven naar beneden kijkend en alleen aan een elastiek vast zitten. Zou ik springen? Hoewel ik er veel weerstand tegen voel, zou ik wel gaan (denk ik nu, veilig typend achter m’n bureau). Bungee jumpen is best een behoorlijk iets buiten mijn comfortzone. And that’s where the Magic happens, right? En toch voel je dan aan alles om het juist niet te gaan doen. Toch heeft dat gevoel dus geen gelijk, want door die stap juist wel te zetten, verandert alles. Je mindset, je vertrouwen, je eigenwaarde en je overtuigingen. 

Nu is bungee jumpen wel een extreem voorbeeld misschien, maar voor veel vrouwen en mannen voelt een shoot ook als een flinke sprong in het diepe. Misschien is het wel het onbekende waar je bang voor bent. Het niet weten wat het met je gaat doen, de rampscenario’s nemen het instant van je over. Je gaat meteen bedenken wat er allemaal mis kan gaan in plaats van wat het je kan gaan brengen. Wat er in werkelijkheid gebeurd is dat je angst het volledig van je overneemt en de enige manier om hier mee te handelen is: GAAN. 

Niet meer luisteren naar je hoofd, hup in de actie en springen. Dan heb je geen tijd meer om te denken “wat al”. Nu ben ik wel wat gewend op het gebied van angst, je zou kunnen zeggen dat ik een expert ben in angst voelen en ondergaan. En toch is angst nooit mijn raadgever, heb ik al gesprongen voordat ik erover na kon denken. En dus angst zou kunnen voelen. 

Die euforie als je wel hébt gesprongen, als je aan jezelf bewijst dat je het wél kan. Wow, dat gevoel is onbeschrijflijk. Dat gevoel geeft je vleugels. En dat zien we elke dag weer. Als je voelt dat je wel mooi en goed genoeg bent, dat je wel kunt stralen op beeld en dat je groeit in eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dus zie voortaan angst als een GO. Dit gevoel gun ik iedereen. 

Elevate & Embrace | Word lid van de Selflove Community ♡

X